-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 22

Andrius Kubilius: Kaliningrado AE modelis nėra suprantamas

Kaliningrado srityje planuojamos atominės elektrinės modelis Lietuvai nėra suprantamas, pareiškė ministras pirmininkas Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Interviu Ukrainos žiniasklaidai Lietuvos Vyriausybės vadovas sakė per ankstesnį susitikimą su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu taip ir neišgirdęs atsakymo į klausimą, kam elektra bus parduodama.

„Kaliningrado elektrinės ekonominis modelis yra kažkoks ne visai suprantamas. Praėjusiais metais aš bandžiau paklausti premjero Putino apie tai, kur gi ta elektros energija bus parduodama. Po antrojo mano bandymo kalba pasisuko į kitą pusę“, – sakė A.Kubilius Ukrainos TV laidos „Aktualu“. Interviu penktadienį paskelbė premjero spaudos tarnyba.

A.Kubilius taip pat teigė tikįs, kad šiemet Lietuvai pavyks rasti strateginį investuotoją į naują atominę elektrinę Visagine.

„Manau, kad šiais metais pavyks rasti strateginį investuotoją, kuris išmano technologijas, žino, kaip statomos tokios atominės elektrinės, kaip rasti pinigų tarptautinėse rinkose“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

A.Kubilius pabrėžė, kad Lietuvoje yra visa reikalinga infrastruktūra.

„Be to, turime visą reikalingą infrastruktūrą: statome senos elektrinės vietoj, todėl nereikia rūpintis infrastruktūra, tuo, kur gyvens statybininkai, ar kaip nutiesti komunikacijas iki tos vietos. Kai statoma tuščioje vietoje, visa tai brangiai kainuoja. Be to, kaip jau minėjau, rūpinamės savo rinka, žinome, kam parduosime elektros energiją. Be to, statoma ir elektros perdavimo linija iš Lietuvos į Švediją, iš Lietuvos į Lenkiją, iš Estijos į Suomiją, tai reiškia, kad mūsų rinka bus integruota į Europos rinkas. Mums viskas aišku“, – kalbėjo premjeras.

Lietuva tikisi per artimiausius 10 metų kartu su Latvija, Estija ir Lenkija pastatyti naują atominę elektrinę. Šiuo metu šalies pareigūnai derasi su potencialiais investuotojais – stambiomis užsienio kompanijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius