-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 15

Andrius Kubilius: Lenkų rinkimų akcijos atstovai lankėsi Kremliuje

Anot Seimo opozicijos lyderio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovo Andriaus Kubiliaus, faktas, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai lankėsi Kremliuje, yra vertas žymiai didesnių diskusijų nei dabartinis šurmulys, kas kam ir ką nutekino. Taip A.Kubilius sakė Žinių radijo laidoje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Laidoje „Opozicija“ A.Kubilius užsiminė, kad LLRA lyderio Valdemaro Tomaševskio buvo paklausta, kaip jis pakomentuotą faktą, jog praėjusiais metais prieš rinkimus lenkų rinkimų akcijos atstovai lankėsi Maskvoje Kremliaus administracijos kvietimu. Opozicijos lyderis teigė, kad į šį klausimą sulaukė itin graubaus atsakymo.

„Paklausėme paprastai, kad pagal BNS pateiktą tekstą, jūs buvote Kremliuje. Kaip jūs tai pakomentuotumėte. Gauname atsakymą, kad esame provokatoriai ir norime kiršinti, kad daugiau kompetencijos turi vyresnių klasių mokiniai. Tačiau nė vieno paneigiančio žodžio, kad lankėsi ar nesilankė Kremliuje, nebuvo. Tai galiu teigti, kad toks atsakymas patvirtina, jog tikrai lankėsi. Šis faktas yra vertas žymiai didesnių diskusijų nei dabartinis šurmulys, kas kam ir ką nutekino. Ir tai, kad mes šią informaciją žinome, kad kažkas ją perdavė žiniasklaidai, manau, yra gerai“, – teigė A.Kubilius. 

Premjeras Algirdas Butkevičius yra patvirtinęs, kad su V.Tomaševskiu kalbėjosi apie galimus LLRA ryšius su Rusija. Tokią informaciją esą pateikė Valstybės saugumo departamentas. A.Butkevičiaus teigimu, V.Tomaševskis kategoriškai atmetė savo partijos sąsajas su Maskva. 

Šį klausimą per Vyriausybės valandą Seime iškėlė opozicijos lyderis A.Kubilius. Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės pirmininkas Darius Petrošius iškart apkaltino A.Kubilių valstybės paslapties atskleidimu, esą ši informacija nebuvo išplatinta viešai. Opozicijos atstovas atšovė ją perskaitęs naujienų agentūros BNS pranešime.

Visa Žinių radijo laida „Opozicija“ čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius