Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 18

Andrius Kubilius: „Ne Baranauskas, o Lietuva teisis su Baranausku dėl žalos“

Premjeras Andrius Kubilius nekomentuoja vieno iš nacionalizuoto „Snoro“ akcininkų ir buvusio prezidento Raimondo Baranausko pareiškimų apie ketinimus bylinėtis teismuose. Anot jo, ne R.Baranauskas, o Lietuva bylinėsis su buvusiais didžiausiais „Snoro“ savininkais.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ne Baranauskas teisis, o Lietuva teisis su Baranausku dėl žalos“, – tepasakė A.Kubilius, penktadienį žurnalistų klausiamas apie išsakytus R.Baranausko ketinimus kreiptis į teismą.

„Galėčiau pasakyti, kad iš tiesų niekas neatims teisės iš Baranausko teistis su Lietuva, lygiai taip pat Lietuva, galėčiau prognozuoti, gali teistis ir su Baranausku, ir su Antonovu, ir su visa kompanija“, – vėliau savo teiginį išplėtojo premjeras.

Jis sakė, kad buvusių „Snoro“ vadovų galima žala Lietuvai paaiškės teisėsaugai baigus darbą.

„Žala tikrai nėra paskaičiuota, bet galima manyti, kad ji tikrai gali būti pakankamai nemenka. Tam dabar vyksta visas banko turto tikslus apskaičiavimas – kas yra palikta ir ko nebus rasta. Teisėsauga, kaip žinote, yra pradėjusi daug ikiteisminių tyrimų, ir tikrai Lietuva šioje vietoje nežiūrės pro pirštus“, – dėstė A.Kubilius.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad nacionalizuoto vieno didžiausių šalies komercinių bankų buvusių vadovų ketinimai bylinėtis su valstybe yra normali reakcija, tačiau ji neabejoja, kad valdžios sprendimai buvo teisėti.

Nacionalizuoto „Snoro“ vienas iš akcininkų ir buvęs prezidentas R.Baranauskas, kuriam priklausė 25 proc. banko akcijų, ketvirtadienį vakare pareiškė, kad dėl sprendimo stabdyti banko veiklą jis ketina bylinėtis. Anto jo, šiuo metu tariamasi su grupės juristais, kaip išgelbėti grupės verslo likučius.

Didžiausias buvęs „Snoro“ akcininkas yra Rusijos verslininkas Vladimiras Antonovas, valdęs 68,1 proc. „Snoro“ akcijų.

A.Anušauskas propaganda vadina „Snoro“ vadovo pareiškimus dėl kreipimosi į teismą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas abejoja „Snoro“ buvusio prezidento ir vieno pagrindinių akcininkų R.Baranausko ketinimų bylinėtis rimtumu.

Parlamentaras sako, kad tai tėra propaganda ginantis, ir abejoja, ar bus pereita prie realių veiksmų, įvertinus, kad teisėsauga yra pradėjusi tyrimą dėl galimo banko lėšų iššvaistymo, pinigų plovimo.

„Manau, kad nesikreips, nes tas žmogus su V.Antonovu galimai yra iššvaistęs banko pinigus. Tai tėra propagandinė priemonė. Valstybė ir indėlininkai jiems patiems turi daug klausimų, kadangi pradėtos bylos dėl galimo turto iššvaistymo. Šiuo atveju R.Baranauskas turėtų labiau rūpintis, kaip pasiaiškinti dėl iššvaistyto turto“, – BNS sakė NSGK pirmininkas.

Nacionalizuoto „Snoro“ vienas iš akcininkų ir buvęs prezidentas R.Baranauskas, kuriam priklausė 25 proc. banko akcijų, ketvirtadienį vakare pareiškė, kad dėl sprendimo stabdyti banko veiklą jis ketina bylinėtis.

R.Baranauskas, kuriam priklausė 25 proc. „Snoro“ akcijų, ketvirtadienį žiniasklaidai pareiškė, kad dėl sprendimo perimti banką bus kreiptasi į teismą.

„Nežinome, pasitarsiu su grupės juristais, mes tariamės, kalbamės, mes norime išgelbėti savo verslo grupės likučius“, – sakė R.Baranauskas, atsakydamas į klausimą, į kurios šalies teismą kreipsis.

„Aš manau, kad mūsų darbas, indėlis, kuris yra įdėtas į tą banką, ir tas pasitikėjimas, kuris buvo mums išreikštas, yra nubrauktas per vieną dieną. Ir kad per vieną dieną surastas net ir administratorius užsienietis, užsienio kompanija – reiškia, kad tai buvo paruošta iš anksto, viskas buvo paruošta. Ir administratorius, ir užsienio kompanija – viskas buvo suruošta, suruoštos komandos, kurios atvyks į „Snorą“, užims pozicijas, atsisės ir jie valdys. Nežinau, kuo tas baigsis“, – Lietuvos televizijos naujienų tarnybai sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius