Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 03

Andrius Kubilius: Neatsisakome idėjos, kad reikia viešinti pareigūnų ir interesantų susitikimus

Premjeras Andrius Kubilius teigia neatsisakantis minties įpareigoti ministrus bei jų pavaldinius viešai paskelbti apie visus susitikimus su jų sprendimais suinteresuotais asmenimis. Tačiau pirmiausiai šį klausimą turės išnagrinėti speciali darbo grupė.
Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Ministro pirmininko tarnybos gamybinio pasitarimo metu ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis sudarė darbo grupę, kuri per mėnesį turi parengti reikalingus teisės aktus dėl įrašų ir protokolavimo tvarkos, kai vyksta klausimų svarstymas susijęs su viešaisiais pirkimais ar susitikimai su interesantais, kurie gali sukelti interesų konfliktą, ir juos pateikti Vyriausybei tvirtinti. Darbo grupei vadovauja Ministro pirmininko tarnybos Teisės skyriaus vedėjas Rimvydas Pilibaitis.

Toks pasiūlymas premjero galvoje gimė po to, kai į skandalą įsipainiojo dabar jau buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys. Prieš nuspręsdamas atsistatydinti ministras premjerui pateikė skambiai „pažyma“ pavadintą dokumentą, kuriame aprašė jam ir Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui Žydrūnui Plytnikui darytą verslininkų bei politikų spaudimą.

Jis nurodė, kad įvairių susitikimų metu bei per tarpininkus už palankius sprendimus buvo siūlomi automobiliai ir namai.

Kovo pradžioje atsistatydinus D.Kreiviui, nutilo kalbos apie tai, kad svarbius sprendimus priimantys pareigūnai turėtų viešinti įtarimų galinčius sukelti susitikimus.

„Tikrai idėjos neatsisakome, konkrečiai galėsime kalbėti po mėnesio, kai darbo grupė Vyriausybei pateiks savo siūlymus“, – premjero A.Kubiliaus žodžius 15min.lt perdavė jo atstovė spaudai Jarda Paukštienė. Ji atkreipė dėmesį, kad planuojama nustatyti tvarka galios tik „Vyriausybės veiklos rėmuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius