Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 08

Andrius Kubilius: persistengus su „atsiprašymais“ pastangos gerinti santykius su Lenkija gali būti sukompromituotos

Pastangos gerinti santykius su kaimynine Lenkija yra sveikintinos, bet persistengus su „atsiprašymais“ tokios pastangos, kaip ir lūkesčiai, gali būti sukompromituotos, teigia Seimo opozicijos lyderis konservatorių vadovas Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Vyginto Skaraičio/BFL nuotr.

„L.Linkevičius atsiprašė už socdemus, kurie 2010 metais Seime neparėmė XV Vyriausybės pateikto pavardžių rašymo įstatymo projekto. Šia proga kyla klausimas, kodėl L.Linkevičius atsiprašė lenkų Vyriausybės, o ne mūsų XV Vyriausybės“, – komentuodamas užsienio reikalų ministro socialdemokrato Lino Linkevičiaus pastabas Lenkijos spaudai BNS sakė A.Kubilius.

Anot jo, taip pat kyla klausimas, ar L.Linkevičius atsiprašė ir už Lietuvos Konstitucinį Teismą, „kuris ne mažiau kaip dviejuose Konstitucinio Teismo paskelbtuose Konstitucijos išaiškinimuose yra pasakęs, kad pavardžių rašymo pakeitimas prieštaraus Konstitucijai“.

„Persistengiant tokiuose svarbiuose reikaluose galų gale lieka tik tokie nesusipratimai, kokie nuskambėjo šiandien, kai premjeras A.Butkevičius pasiskelbė, kad jis davė pavedimą savo pavaldiniams išsiaiškinti, kodėl jis, A.Butkevičius, 2010 metais balsavo prieš pavardžių rašymo įstatymo projektą“, – teigė A.Kubilius.

Užsienio reikalų ministras L.Linkevičius interviu Lenkijos žiniasklaidai atsiprašė dėl 2010 metų balsavimo, kuris įvyko tą pačią dieną, kai į Vilnių atvyko tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis.

„Tai didelė gėda. Prezidentas Lechas Kaczynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Apmaudu, kad taip nutiko jo vizito metu. Tuomet nebuvau deputatas, tačiau norėčiau už tai atsiprašyti“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu dienraščiui „Rzecpospolita“ sakė ministras.

2010 metais balsuojant dėl įstatymo, kuris būtų leidęs originalią pavardžių rašybą, A.Kubilius buvo už, o A.Butkevičius projekto neparėmė susilaikydamas. Už balsavo aštuoni konservatoriai, prieš buvo 11, o 15 susilaikė. Įstatymą tuomet parėmė vienintelis socialdemokratas – buvęs premjeras Gediminas Kirkilas. Trys socialdemokratai buvo prieš, o aštuoni susilaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius