-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 13

Andrius Kupčinskas dėl aukcione parduodamų Santakos garbės ženklų kreipėsi į teisėsaugą

Interneto aukcionų svetainėje „Ebay“ pasirodžius skelbimui apie parduodamus Santakos garbės ženklus, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ketvirtadienį oficialiai kreipėsi į teisėsaugą.
Santakos garbės ženklai
Santakos garbės ženklai / kaunas.lt nuotr.

Aukcione buvo parduodami pirmojo, antrojo ir trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklai, oficialia Kauno miesto simbolika pažymėtos ženklams skirtos dėžutės ir netgi neužpildyti apdovanojimo įteikimo liudijimai. Skelbime nurodyta, kad garbės ženklai parduodami Kaune. Trečiadienį vakare aukcionas pardavėjo iniciatyva buvo nutrauktas anksčiau laiko.

„Pasitaręs su teisininkais, nusprendžiau nedelsdamas kreiptis į teisėsaugą, kad būtų ištirtos visos aplinkybės. Turi būti nustatyta, ar aukcione parduodami kam nors įteikti ženklai, ar tai klastotės. Jei paaiškėtų, kad ženklo gavėjai bando tokiu būdu pasipelnyti, šie apdovanojimai būtų atšaukti“, – sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

Jei paaiškėtų, kad ženklo gavėjai bando tokiu būdu pasipelnyti, šie apdovanojimai būtų atšaukti.

Ant skelbime matomų Santakos garbės ženklų išdavimo liudijimų nurodytas 2007 metų birželio 21 dienos Kauno miesto tarybos sprendimas, kuriuo buvo patvirtinti apdovanojimų nuostatai. Tai reiškia, kad jei aukcione buvo parduodami tikri apdovanojimai, jie galėjo būtų įteikti nuo 2007 metų vasaros iki 2012 metų gruodžio mėnesio pabaigos, iki kada galiojo minėtas tarybos sprendimas.

Santakos garbės ženklais apdovanojami lietuviai ir užsieniečiai, kurie savo neatlygintinais darbais nusipelnė Kaunui ir Lietuvai. Tai – vieni iš aukščiausių Kauno miesto savivaldybės teikiamų apdovanojimų. Aukščiausias apdovanojimas yra Kauno Garbės piliečio vardas, kuris suteikiamas ne daugiau kaip kartą metuose.

Skelbimą galite rasti čia – http://ebay.to/1ExiSI3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius