2011 07 11

Andrius Kupčinskas: melskimės, kad Europos krepšinio čempionatas Kaune tikrai įvyktų

Pirmadienį, liepos 11 dieną, Kauno miesto tarybos nariai konservatoriai Andrius Kupčinskas ir Gintarė Skaistė surengė spaudos konferenciją. Daugiausiai mandatų Kauno miesto taryboje turintys, tačiau iš valdžios išstumti Kauno konservatoriai pliekė miesto valdančiąją koaliciją. Buvęs meras A.Kupčinskas labiausiai nerimauja, kad dabartinė miesto valdžia nuolaidžiauja „Žalgirio“ areną statyti vėluojančiai „Vėtrūnai“ ir pasiduoda energetikų spaudimui.
A.Kupčinskas ir G.Skaistė kritikavo miesto valdžią.
A.Kupčinskas ir G.Skaistė kritikavo miesto valdžią. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį konservatorių A.Kupčinsko ir G.Skaistės sukviesta spaudos konferencija buvo skirta aptarti ketvirtadienį, liepos 14 dieną, vyksiančio Kauno miesto tarybos posėdžio klausimus.

Opozicijos atstovai taip pat kritiškai įvertino greitai 100 dienų sulauksiančios valdančiosios koalicijos veiksmus.

A.Kupčinskas atkreipė dėmesį, kad į ketvirtadienio miesto tarybos posėdžio darbotvarkę vėl įtrauktas klausimas dėl Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) detaliojo plano tvirtinimo.

Birželio 16 dieną Kauno miesto tarybos posėdžio metu „Gazprom“ valdomo KTE plėtros Taikos prospekte detalusis planas nebuvo patvirtintas. Už sprendimą jo netvirtinti balsavo ne tik A.Kupčinskas ir kiti opozicijos atstovai, bet ir dalis valdančiosios koalicijos narių. Nuolatiniai politiniai priešininkai A.Kupčinskas ir Arvydas Garbaravičius KTE plėtros klausimu yra vienoje barikadų pusėje.

„Mums vėl brukamas tas pats klausimas. Matyt, dalis Kauno politikų pasiduoda energetikų klano spaudimui. Mes esame prieš KTE plėtrą, nes tokiu būdu įtvirtinama monopolija energetikos srityje“, savo nuostatas paaiškino A.Kupčinskas.

G.Skaistė apgailestavo, kad dabartinė valdžia praėjusios kadencijos miesto tarybos bandymus išgelbėti „Romuvos“ kino teatrą nuo bankroto kėsinasi paversti niekais. Į ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio darbotvarkę įtrauktas siūlymas panaikinti praėjusių metų Kauno miesto tarybos sprendimą perimti „Romuvą“ miesto reikmėms, čia rodyti nekomercinius kino filmus.

G.Skaistė taip pat atkreipė dėmesį, kad siūloma naikinti praėjusiais metais priimtą sprendimą smarkiai apriboti prekybą alkoholiniais gėrimais maisto produktų kioskuose.

„Kartais atrodo, jog dabartinė koalicija atšaukia mūsų sprendimus, tarsi mums keršydama. Taip elgtis nesolidu“,  sakė A.Kupčinskas.

Buvusio mero nuomone, valdančioji koalicija nebesusidoroja su „Žalgirio“ arenos statybos problemomis.

„Savivaldybė pasidavė generalinio rangovo spaudimui, skyrė „Vėtrūnai“ dar 8 mln. Lt. Apie 8,5 mln. Lt depozitą jau niekas nebekalba. O mes bandėme per teismą atkovoti iš „Vėtrūnos“ 14 mln. Lt. Jeigu mums būtų leista, areną būtume pastatę laiku. Dabar telieka melstis, kad Europos vyrų krepšinio čempionatas Kaune apskritai įvyktų“, kalbėjo A.Kupčinskas.

Dar būdamas meras A.Kupčinskas viešai pareiškė, kad arena bus pastatyta iki balandžio 1 dienos. Vėliau data nukelta iki gegužės, dabar manoma, kad arena bus atidaryta rugpjūčio pradžioje.

„Dabartiniam merui arena neįdomi. Visi rūpesčiai sukrauti ant administracijos direktoriaus pečių. Apskritai, mes matome, jog dabartinę koaliciją drasko vidiniai nesutarimai. Tačiau mes, konservatoriai, nesirengiame tyčia kaišioti pagalių į ratus“, kritikos strėles miesto valdžiai laidė buvęs meras A.Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius