-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 15

Andrius Šedžius rengiasi „Tvarkos ir teisingumo švarką“, dar nenusivilkęs senojo

Buvęs Seimo narys Andrius Šedžius tikisi, kad artimiausiuose Seimo rinkimuose jis dalyvaus partijos „Tvarka ir teisingumas“ gretose. Politikas tvirtina, kad kartu su juo pas „tvarkiečius“ pereina ir visa Lietuvos liaudies partija, kuriai jis priklauso ir teoriškai vadovauja. Lietuvos liaudies partijos atstovai tokius A.Šedžiaus teiginius neigia – partija su šiuo politiku niekur neplanuoja eiti ir tikisi jo kuo greičiau atsikratyti.
Andrius Šedžius. Šiaulių miesto tarybos nariai
Andrius Šedžius / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Buvęs „tvarkietis“, o dabar Liberalų sąjūdžio narys Andrius Mazuronis nusistebėjo A.Šedžiaus planais stoti į „Tvarkos ir teisingumo“ partiją. Jo nuomone, ambicingasis A.Šedžius netrukus pradės konfliktuoti su partijos tėvu Rolandu Paksu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Mazuronis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Mazuronis

„Šiandien sužinojau, jog į „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Šiaulių miesto skyrių įsilieja bei jo pirmininku planuoja būti Andrius Šedžius.

Paskutinis Andriaus ginčas su „socdemų“ pirmininku A.Butkevičiumi kilo neva iš pavydo dėl šokių su gražia partnere.

Įspėju jį (A.Šedžių, – red. past.), jog R.Paksas taip pat yra lankęs šokių pamokas. Todėl būsimo konflikto pavojus išlieka“, – ironizavo politikas.

A.Šedžius neplanuoja konfliktuoti su R.Paksu

A.Šedžius patvirtino, jog pereina į „Tvarkos ir teisingumo“ partiją, tačiau tai daro su visa savo LLP. „Nebematome tikslo su Lietuvos liaudies partija dalvauti rinkimuose. Neturime tam pakankamų pajėgumų“, – trečiu asmeniu komentavo politikas.

Tvirtino, kad LLP po jos narių perėjimo į kitą politinę jėgą tiesiog bus likviduota.

Jis tvirtino, kad LLP po jos narių perėjimo į kitą politinę jėgą tiesiog bus likviduota.

A.Šedžius teigia, kad jo gyvenime tai yra tik antras politinės partijos pasirinkimas, nes LLP tikslai atitinka „Tvarkos ir teisingumo“ nuostatus.

A.Šedžius savo kritikams nori priminti, kad daugelis jų bent kartą keitė partiją. Pavyzdžiui, A.Mazuronis neseniai iš „tvarkiečių“ perėjo pas liberalus.

„Partijų kaip kojinių nekeičiau. O dėl sutarimo su R.Paksu – kiekvienas turime savo kelią, kiekvienas esame asmenybė. Manau, Kad R.Paksas laikosi žodžio ir principų. Nematau, kur galėtume konfliktuoti“, – tvirtino A.Šedžius.

LLP tikisi atsikratyti A.Šedžiaus

Oficialiai – tai jau trečia partija, kurioje A.Šedžius bando savo jėgas. 2010 metais jis pasitraukė iš Lietuvos socialdemokratų partijos, kuri jau rengėsi politiką pašalinti.

Vėliau jis kurį laiką nepriklausė jokiai partijai. 2014-aisias A.Šedžius stojo prie LLP vairo. Birželio 13 dieną LLP neeiliniame suvažiavime Andrius Šedžius buvo pakartotinai šalintas iš partijos narių ir atšauktas iš pirmininko pareigų. Lietuvos liaudies partijos pirmininku paskirtas Aras Sutkus.

A.Šedžius niekada nekvies suvažiavimo savo paties išmetimui iš partijos.

LLP atstovė Danguolė Tatvydienė informavo, kad LLP bent du kartus bandė pašalinti iš partijos savo pirmininką A.Šedžių, tačiau nesėkmingai: „Mes jį pašalinome, tačiau mūsų sprendimas nebuvo patvirtintas, nes suvažiavimą turėjo sušaukti pirmininkas.“

Kitaip tariant, A.Šedžius niekada nekvies suvažiavimo savo paties išmetimui iš partijos, o partija, net ir susibūrusi, teisiškai negali pakeisti situacijos. LLP yra tarsi A.Šedžiaus įkaitė.

D.Tautvydienė tikisi, kad A.Šedžius, pereidamas į kitą partiją, tiesiog pats pašalins save iš LLP. Ji patikino, kad LLP į jokias „Tvarkos ir tesingumo“ gretas lietis neplanuoja ir į rinkimus žengia savarankiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius