Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 24

Anglų kalbos institutas sugrįš 20 vasarą

Šiomis dienomis LCC tarptautinis universitetas mini vieną džiaugsmingą progą po kitos.
LCC
LCC tarptautinis univestitetas jau ėmė ruošti ir magistrantus. / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.

Pirmadienį, birželio 21-ąją, universitete startavo pirmoji, ilgai laukta magistro studijų programa „Kalbų mokymas: anglų kalba“. Po dviejų metų magistro diplomus gaus pirmieji vienuolika šios programos studentų iš Lietuvos, Latvijos ir JAV.

Jau netrukus, liepos 5-ąją, LCC bendruomenė švęs dar vieną reikšmingą įvykį savo istorijoje – tądien universitete prasidės dvidešimtasis, jubiliejinis Vasaros anglų kalbos institutas. Jis LCC ir Klaipėdos vardą garsina ne tik Lietuvoje, bet ir atokiausiuose pasaulio kampeliuose. 1991-aisiais būtent nuo šių trijų savaičių trukmės vasaros anglų kalbos stovyklos ir prasidėjo LCC istorija. Laikui bėgant iš nedidelės kalbų mokyklos Panevėžyje LCC išaugo iki šiuolaikiško tarptautinio universiteto, kuriame kasmet studijuoja apie 650 studentų net iš 21 pasaulio valstybės.

Per du dešimtmečius Vasaros anglų kalbos institute, kuriame mokytis anglų kalbą galima nuo pradinio iki pažangiausio lygio, studijavo apie 5000 žmonių iš viso pasaulio. Per šį laiką jiems dėstė beveik 500 mokytojų iš Šiaurės Amerikos ir Vakarų Europos bei Lietuvos.

Šiemet Vasaros anglų kalbos institute laukiama dar gausesnio nei paprastai studentų būrio – visą liepą LCC studijuos apie 300 moksleivių ir suaugusiųjų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Moldovos, Lenkijos ir Rusijos, kuriems dėstyti atvyksta 30 mokytojų. Pernai studentų buvo apie 230. Analogiška vasaros anglų kalbos stovykla jau trečius metus rengiama ir Rovno mieste Ukrainoje. Čia LCC iniciatyva anglų kalbos kasmet liepą mokosi iki kelių dešimčių vietinių gyventojų.

Tris savaites trunkančių intensyvių anglų kalbos kursų metu studentai anglų kremta net šešias valandas per dieną. Iš užsienio atvykusiems studentams siūloma apsigyventi moderniame LCC studentų miestelio teritorijoje esančiame bendrabutyje, po paskaitų jie supažindinami su Klaipėda ir regionu. Mokymosi programoje dalyvauti gali šešiolikos sulaukę ir vyresni žmonės.

Vasaros anglų kalbos instituto direktorė dr. Robin Gingerich įsitikinusi, kad šių kursų svarba yra neginčijama. „Kiekvieną liepą į Klaipėdą suvažiuoja žmonės iš daugelio šalių tam, kad išmoktų anglų kalbą. Tačiau čia jie taip pat randa draugų, išmoksta vertinti kitų tautybių ir kultūrų atstovus, įsigilina į pasaulinių įvykių aktualijas. Visas tris savaites čia verda gyvenimas. Daugelis anglų pramokusių studentų vėliau nusprendžia stoti į LCC tarptautinį universitetą ir siekti aukštojo mokslo diplomo“, - pasakojo ilgametė instituto vadovė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius