Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 09 /14:58

Ant seklumos užplaukusiame kelte pramogautojus gelbėjo iki paryčių

Klaipėdoje kelte pramogavusiems žmonėms teko nutraukti linksmybes. Naktį iš penktadienio į šeštadienį laivas užplaukė ant seklumos.
Kelte buvo užstrigę keli šimtai žmonių.
Kelte buvo užstrigę keli šimtai žmonių. / Arvydo D. nuotr.

Naktinio klubo organizuotame vakarėlyje ant denio koncertavo Džordana Butkutė. Pramogautojai buvo plukdomi keltu „Kintai“.  Penktadienį į keltą buvo susirinkę pusketvirto šimto pramogautojų.

Incidentas įvyko vidurnaktį ties Kiaulės nugara. Į pagalbą ant seklumos užpklaukusiam keltui atplaukė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos kateris „Žaibas“, kuris per kelis reisus nuplukdė daugiau nei 100 žmonių į kitą keltą „Nida“. Kaip teigė vienas iš liudininkų Arvydas D., paskutiniai žmonės iš kelto iškelti buvo paryčiais.  Ryte prie krantinės prišvartuotas laivas vėliau pradėjo kursuoti įprastu maršrutu.

Kelte užstrigę žmonės buvo pasipiktinę, kad jiems teko tiek ilgai laukti, kol bus išvaduoti.  

Kaip pasakojo koncerte viešėjęs vilnietis, iš pradžių keleiviai net nesuprato, kad laivas užstrigęs.

„Girdėjome kaip vis ūžia variklis. Ir tik apie 1 val. mums buvo pasakyta, kad laivas užstrigęs. Pradžioje bandėme juokauti: „Koncertas tęsis ilgiau, ilgiau pasilinksminsime“. Tačiau kai tai užsitęsė – darėsi nebelinksma“, – pasakojo Arvydas.

Jis pasakojo, kad padalintų šiltų užklotų visiems nepakako. Organizatoriai įsitrigusiems keleiviams davė pasidalinti vieną pakuotę vandens – tačiau buteliukų buvo vos keliasdešimt.

„Darėsi šalta, o į kajutes visi netilpome. Kiti taip ir liko stovėti denyje ir šalti. Dalis žmonių į koncertą atvyko su vaikais. Pervargę vaikai užmigo čia pat, ant kėdžių“, – pasakojo Arvydas.

Jis prisiminė, kad sušalusiems keleiviams buvo pasiūlyta ir kavos, tačiau iš aparato.

„Ne visi turėjo monetų arba grynųjų, tai liko visai negėrę“, – pasakojo koncerte dalyvavęs vyras.

Apie incidentą paklausti „Smiltynės perkėlos“ atstovai susilaikė nuo komentarų, jie teigė informuosiantys tada, kai išsiaiškins, dėl ko kilo šis incidentas. 

„Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas teigė, kad dabar yra tiriamas incidentas, dėl ko taip nutiko – tai turėtų išaiškėti pirmadienį. Šeštadienį ryte buvo paprašyta kelto įgulos narių parašyti pasiaiškinimus.

Anot bendrovės vadovo, incidento metu žmonės nenukentėjo. Iš pradžių į kitą keltą buvo perkelti 120 žmonių, tik tada pavyko nutempti užstrigusį keltą nuo seklumos. Pasak jo, kelte žmonių nebuvo per daug, jame daugiausiai gali būti 410 , o naktį jų čia sulipo 355.

D.Butvydo teigimu, kelto kapitonas yra patyręs specialistas, tačiau dėl kokių priežasčių laivas užplaukė ant seklumos, iki šiol neaišku.

Pasak jo, kelte vakarėlį organizavo naktinis klubas „Dr. Who“. Po šio incidento ir toliau planuojama leisti organizuoti naktinius pasilinksminimus ant kelto denio. 

Naktinio klubo „Dr.Who“ renginių vadovas Irmantas Karpis teigė, kad iš jų pusės buvo padaryta viskas, kas įmanoma. 

Jis apgailestavo ir atsiprašė žmonių, kad per naktį teko šalti. 

„Mes savo bare kavos negaminame. Žmonės gali jos nusipirkti iš keltui priklausančio kavos aparato. Patys išdalinome savo vandens buteliukus. Taip pat žmonėms davėme 130 pledų. Buvo pasirūpinta mamomis ir jų vaikais – jie galėjo miegoti kajutėse“, – kalbėjo I.Karpis. 

Anot jo, už laivą atsakingas kapitonas, tai yra nurodoma ir kelte iškabintuose informaciniuose pranešimuose. Kaip atsitiko, kad keltas užplaukė ant seklumos, renginio organizatoriai irgi laukia „Smiltynės perkėlos“ atsakymo, kai baigsis tyrimas. 

„Mūsų renginys įvyko, Džordana pakoncertavo. Mes negalėjome numatyti, kad keltas užplauks ant seklumos. Kol žmonės buvo įstrigę, visą tą laiką grojo muzika“, – sakė I.Karpis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius