Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 17

Ant viešųjų Palangos tualetų griuvėsių seniai iškilo pilaitės, o prokurorai tik dabar suskato ieškoti teisybės

Apsukrūs verslininkai sovietų okupaciją menančius viešuosius Palangos tualetus be vargo paverčia prabangiais apartamentais. Kurorte viena po kitos dygsta pilaitės, pro kurių langus atsiveria vaizdas į jūrą. Dėl tokios prabangos verslininkai nesibaimina užsitraukti net teisėsaugininkų nemalonę.
Viešojo tualeto vietoje Palangoje dygsta pilaitė
Viešojo tualeto vietoje Palangoje, Gintaro gatvėje dygsta pilaitė. / Skaitytojo nuotr.

Apartamentai kyla su Palangos savivaldybės palaiminimu

Viešųjų tualetų virsmą pilaitėmis palaimino Palangos miesto savivaldybė. Taip tualetai vienas po kito buvo privatizuoti, vėliau perparduoti, o galiausiai paversti prabangiais apartamentais.

Kaip buvusio tualeto griuvėsiai virsta pilaite, palangiškiai stebi ir dabar. Gintaro gatvės pradžioje lentelė po lentelės, plyta po plytos – pilaitė stiebiasi į dangų.

Ar gali už gero šimto metrų nuo jūros išdygti naujutėlaitis statinys, atsakingi Palangos savivaldybės pareigūnai aiškina nenoriai.  Pareikalavę iš 15min.lt klausimus pateikti raštu, teatsakė: „Leidimas statybai išduotas 2013 m. balandžio 26 dieną. Projekto pavadinimas – esamų tualetų rekonstravimas į paplūdimio aptarnavimo pastatą. Kas gali būti toje teritorijoje, Statybos skyrius dokumentų ir informacijos neturi.“

Įsigeidusiems pilaitės netoli  jūros kranto, atrodo, dar yra, kur žvalgytis. Apartamentais neužstatyta liko keliolika kurorto tualetų.

Tenka  klausti pačių savininkų, kas kyla buvusio tualeto vietoje visai šalia jūros kranto. Prieš gerą dešimtmetį tualeto griuvėsius nusipirkusios bendrovės UAB „Entoja“ vadovas Egidijus Vičius neslepia – apartamentai.

„Antrajame pastato aukšte rengiame apartamentus poilsiui. Apačioje bus teikiamos įvairios paplūdimio aptarnavimo paslaugos: gal skėčius nuomosim, gal gultus, gal vandens transportą. Nematau čia jokio kriminalo. Juk ne kotedžai statomi. Čia – rekreacinė  – turizmui ir poilsiui skirta  teritorija. Tokią veiklą ir planuojame. Duris poilsiautojams tikimės atverti jau kitą vasarą“, – pasakojo E.Vičius.

Pilaičių statytojai – prokurorų taikiklyje

Dar vienos pilaitės, išdygusios Naglio alėjoje, statytojai dėl tokių darbų pateko į teisėsaugininkų akiratį. Prabanga poilsiautojus viliojantis viešbutis „Chateau Amber“ patraukė ir prokurorų akį. Pareigūnai  suabejojo, ar dabartiniam pastato savininkui tualeto griuvėsiai buvo parduoti teisėtai.

„Tualetus pardavusi bendrovė UAB „Plienas“ neturi jokių dokumentų, kaip prieš dvidešimt metų iš valstybės įsigijo šitą objektą, tad, natūralu, kad ir jo pardavimo procedūra sukėlė abejonių. Kaip galima parduoti ne savo turtą“, – pasakojo bylą tyręs Klaipėdos apygardos prokuroras Aivaras Velutis.

Prabangia vila virtusio tualeto niekas negriaus, o štai bendrovė „Plienas“ valstybei privalės sumokėti 35 tūkst. litų kompensaciją ir dar porą tūkstančių bylinėjimosi išlaidų.

Viešbučio nuotr. /Viešbučio „Chateau Amber“ prabanga patraukė ir prokurorų akį
Viešbučio nuotr. /Viešbučio „Chateau Amber“ prabanga patraukė ir prokurorų akį

Palangoje keliolika tualetų dar liko

Įsigeidusiems pilaitės netoli  jūros kranto, atrodo, dar yra kur žvalgytis. Apartamentais virto dar ne visi viešieji tualetai.

„Mano žiniomis, vilomis virto bent trys Palangos viešieji tualetai. Tačiau atlikti gamtinius reikalus dar tikrai yra kur. Mūsų žinioje yra 16 Palangos tualetų ir 3 – Šventojoje. Jie čia nuo sovietmečio stovi. Tualetų eksploatacijai kurorto savivaldybė kasmet skiria 380 tūkstančių litų.

Šaltuoju metu laiku dirbti paliekame bent du tualetus, o vasarą veikia visi“, – pasakojo tualetus eksploatuojančios bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ vadovas Konstantinas Skierus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius