Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 23 /14:28

Antaną Guogą Rusija paskelbė nepageidaujamu asmeniu

Europos Parlamento narį Antaną Guogą Rusija paskelbė nepageidaujamu asmeniu. Tai 15min patvirtino Užsienio reikalų ministerija.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš kurį laiką paskelbta 15min surinkta medžiaga rodo, kad politikas nuslėpė Maltoje turimą verslą, valdomą su garsiais veikėjais iš Rusijos ir mįslinga ofšorine struktūra. A.Guogos partneriai Maltoje – dvi Rusijos pokerio žvaigždės ir įmonė iš Mergelių salų. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Prieš gerą savaitę užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius patvirtino, kad Lietuvos europarlamentarai konservatoriai Laima Andrikienė ir Algirdas Saudargas buvo įtraukti į Europos Sąjungos (ES) politikų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą.

Sąraše – nemažai lietuvių politikų

Kaip rašė BNS, ES politikų sąrašą, kuriems uždrausta atvykti į jos teritoriją, Rusija sudarė 2014 metais, atsakydama į Bendrijos dėl intervencijos Ukrainoje paskelbtas sankcijas Rusijai.

L.Andrikienė yra Europos Parlamento Tarptautinės prekybos ir Užsienio reikalų komitetų narė.

A.Saudargas dirba parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos bei Kultūros ir švietimo komitetuose.

Suomijos žiniasklaida prieš dvejus metus skelbė, kad minėtame Rusijos „juodajame sąraše“ taip pat įrašyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, buvęs premjeras, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, eksparlamentaras Artūras Paulauskas, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina.

Nepageidaujamų ES politikų sąraše taip pat įrašyti europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmunas Vaitekūnas bei Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius