-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 17 /14:13

Antanas Guoga palieka Liberalų sąjūdį

Liberalų sąjūdžiui laikinai vadovavęs Antanas Guoga palieka partiją. „Priėmiau sunkų sprendimą išeiti iš Liberalų sąjūdžio. Jau išsiunčiau prašymą skyriui ir valdybai dėl išstojimo“, – antradienį savo „Facebook“ paskyroje pareiškė jis. Tačiau partijos kolegoms neaišku, ką jis iš tiesų nori padaryti: pasitraukti ar sustabdyti narystę, nes savo prašyme jis įvardijo abu šiuos dalykus.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Guogos prašyme rašoma, kad jis išstoja iš partijos nuo gegužės 17 dienos, ir prašo sustabdyti narystę. Tai yra du visiškai skirtingi dalykai.

„Neketinu laikytis įsikibęs postų. Jei kolegos nemato galimybių dirbti kartu, nebūsiu kliūtimi jų tolesniam veikimui. Labai tikėjausi, kad aktyvus bandymas išskaidrinti partiją sulauks palaikymo. Deja, man – politikui naujokui – nėra lengva žaisti šiuos politinius žaidimus. Mano aktyvūs žingsniai galėjo būti daug kam netikėti, gal net šokiruojantys, kai kam gal pasirodė įžeidžiantys“, – tikino jis.

Neketinu laikytis įsikibęs postų. Jei kolegos nemato galimybių dirbti kartu, nebūsiu kliūtimi jų tolesniam veikimui.

A.Guoga teigė dėl to apgailestaujantis ir neturėjęs tokių intencijų: „Tačiau manau, kad šioje kritinėje situacijoje būtina imtis nestandartinių sprendimų. Akivaizdu, kad partijai mano toks požiūris nėra priimtinas, todėl manau, kad šiuo metu geriausias sprendimas tiek Liberalų sąjūdžiui, tiek man asmeniškai yra pasitraukti.“

„Sprendimas nelengvas ir, tiesą sakant, visi matė, kaip jis gimė tiesioginės konferencijos metu (A.Guoga antradienio rytą dalyvavo 15min tiesioginėje konferencijoje, – red. past.). Labai jaudinausi. Dar prieš prasidedant konferencijai nežinojau, koks tolesnis mano kelias partijoje. Tačiau labai aiškiai suvokiau, kad ketinu pasakyti tiesą taip, kaip aš ją šiandieną matau“, – rašė europarlamentaras.

A.Guoga padėkojo Liberalų sąjūdžio visiems nariams už galimybę dirbti kartu: „Daugelį jūsų gerbiu ir gerbsiu. Linkiu priimti tinkamus sprendimus ir atkurti žmonių pasitikėjimą partija ir politine sistema. Tikiu, kad išsprendęs problemas, Liberalų sąjūdis tai gali padaryti. O aš asmeniškai ketinu visa tolesne savo veikla siekti aukščiausių politinės ir visuomeninės veiklos standartų Lietuvoje ir, tikiu, kad tik tokiu būdu galime sukurti klestinčią Lietuvą.“

Partija ketino svarstyti jo pašalinimą

Trečiadienį susirinkusi Liberalų sąjūdžio valdyba turėtų nuspręsti, kas laikinai vadovaus partijai iki birželio 11 dieną įvyksiančio partijos suvažiavimo.

Antradienį apie kandidatavimą į partijos pirmininkus paskelbė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Antradienį iniciatyvą dėl A.Guogos pašalinimo iš partijos parodė Liberalų sąjūdžio valdybos narė Julija Mackevič. Ji valdybai įteikė oficialų prašymą svarstyti tokią galimybę, vėliau partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius paskelbė, kad pasiūlymas bus svarstomas.

Antradienį dalyvaudamas 15min tiesioginėje konferencijoje A.Guoga graudinosi nenorintis niekam būti kliuviniu o galiausiai pareiškė per Seimo rinkimus balsuosiantis už konservatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius