Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 04

Antano Griciaus autotransporto įmonė neatsisako planų kitąmet statyti logistikos centrą

Nors ruduo ir nedžiugina vienos iš stambiausių Vakarų Lietuvoje vežėjų, Antano Griciaus autotransporto įmonė puoselėja optimistinį scenarijų ir neatsisako planų kitąmet statyti logistikos centrą.
Vežėjams reikalingi logistikos centrai, kurie padėtų bendradarbiauti uostui, kelių transportui ir geležinkeliams.
Vežėjams reikalingi logistikos centrai, kurie padėtų bendradarbiauti uostui, kelių transportui ir geležinkeliams. / „Lietuvos žinių“ nuotr.
Temos: 1 Logistika

Mažai urbanizuotame miesto rajone įsikūrusi įmonė ketina 2 hektarų sklype statyti sandėlių bazę su šaldytuvais, tokia mintis bendrovės vadovams kilo siekiant prisitaikyti rinkoje ir plėsti paslaugų spektrą, antradienį rašo „Verslo žinios“.

„Šiuo metu ruošiamas detalusis planas, teritorijoje dirba archeologai, kadangi ji įeina į paveldo zoną. Tikimės, kad iki pavasario susitvarkysime dokumentus“, – sako bendrovės savininkas Antanas Gricius. Jo teigimu, įmonė, beveik neturinti skolų bankams, centro statybas greičiausiai dengs iš apyvartinių lėšų. Tam esą prireiks apytikriai 20 mln. litų.

Rugsėjis–gruodis vežėjams yra intensyviausias veiklos metas, kai ypač išauga vartojimas ir gabenimų užsakymų, tačiau, pasak A.Griciaus, bendrovės savininko, šį rudenį didesnių darbų nesulaukta.

„Dirbame kaip prieš krizę ir neaišku, kaip čia bus“, – sako A. Gricius, kurio įmonės parką vis papildo nauji vilkikai ir šaldytuvai. 20 vilkikų bendrovė įsigijo dar metų pradžioje, automobilių ir toliau daugėja. „Šį mėnesį mus pasiekė 20 vilkikų, dar 20 laukiam kitą mėnesį. Iš viso turėsime apie 350“, – vardija jis.

Antro pusmečio štilį A. Griciaus autotransporto įmonei iš dalies atsveria džiugūs pirmo pusmečio rezultatai – bendrovės apyvarta išaugo 30 proc. Pernai ji siekė 100 mln. litų.

Pernai spalį A. Griciaus įmonę sukrėtė „DFDS Lisco“ kelto „Lisco Gloria“ gaisras, per kurį sudegė 10 bendrovės vilkikų ir 20 šaldytuvų, patirta apie 6 mln. litų nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius