-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17

Antausis Žemės ūkio ministerijai – kabinetuose „blakių“ niekas neieškos

Darbo partijos atstovo Vigilijaus Juknos vadovaujama Žemės ūkio ministerija sulaukė antausio. Ministerijos pageidavimas, kad Vadovybės apsaugos departamento (VAD) darbuotojai ministerijos kabinetuose ieškotų pasiklausymo įrangos, nebus įvykdytas. „Blakių“ Žemės ūkio ministerijos vadovams savo kabinetuose teks ieškoti patiems.
Įvykio vietoje
Darbininkai pasiklausymo įrangą rado viceministr R.Šatkausko kabineto lubose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mintis, kad kabinetuose gali būti pasiklausymo įrangos, Žemės ūkio ministerijos vadovybei kilo po to, kai šildymo sistemą įrenginėjantys darbininkai keistų įrengimų aptiko viceministro „darbiečio“ Ryčio Šatkausko kabineto lubose. Įtarimų, kad pasiklausymo įranga įdiegta ne tik R.Šatkausko kabinete, kilo pamačius ant prietaisų skaičius „2” ir „3”.

„Žinant, kad ant tų daiktų, kuriuos rado, buvo skaičiai „2” ir „3”, tikėtina, kad kažkur yra ir įrenginys numeriu „1”, o gal ir įrenginiai „4” ir „5”. Prašome VAD patikrinti visų ministerijos vadovų patalpas“, – 15min.lt tuomet sakė R.Šatkauskas.

Tačiau VAD neskubėjo vykdyti Žemės ūkio ministerijos užgaidos. Departamentas ministerijai raštu paaiškino, jog ieškoti pasiklausymo įrangos VAD vyrai galėtų tik gavę vidaus reikalų ministro įsakymą.

„Jei vidaus reikalų ministras įsakys, tai tikrinsime, jei ne – netikrinsime. Žemės ūkio ministerija turėjo kreiptis ne tiesiogiai į mus, o į ministrą. Jis priims sprendimą“, – 15min.lt teigė VAD direktorius Rymantas Mockevičius.

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Barakauskas tvirtina, kad tokio įsakymo tikrai nerašys. Pasak jo, pasiklausymo įrangos paieškos Žemės ūkio ministerijoje yra ne VAD darbas: „Tai yra funkcija, kurios tikrai nevykdys vidaus reikalų ministras. Mes nesame „blakių“ ieškotojai. VAD ir negali to daryti. Tai ką – vienos tarnybos dės, o kitos išiminės? Tai yra nelogiška.“

Mes nesame „blakių“ ieškotojai. VAD ir negali to daryti. Tai ką – vienos tarnybos dės, o kitos išiminės? Tai yra nelogiška, – teigė vidaus reikalų ministras D.Barakauskas.

Pasak vidaus reikalų ministro, VAD priklauso užsiimti tik prezidentės, Seimo pirmininkės ir premjero apsauga bei oficialių delegacijų apsauga, todėl Žemės ūkio ministerijos vadovams pasiklausymo įrangos savo kabinetuose teks ieškoti patiems.

Po to, kai žemės ūkio viceministro kabinete buvo rasta pasiklausymo įranga, Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto specialios technikos įrengimo ar panaudojimo informacijai rinkti Žemės ūkio ministerijos patalpose.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už neteisėtą specialios technikos įrengimą ar panaudojimą informacijai rinkti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kol kas nepaaiškėjo, ar pasiklausymo įranga R.Šatkausko kabinete buvo įrengta teisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius