-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

Antikorupcijos komisija dėl Klaipėdos uosto vadovo konkurso ketina kreiptis į prokurorus

Seimo Antikorupcijos komisija, ir po trečio posėdžio dėl informacijos trūkumo negalėjusi priimti sprendimo, ar Klaipėdos uosto vadovo konkursas, kurį laimėjo Algis Latakas, buvo skaidrus, linksta kreiptis į Generalinę prokuratūrą.
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Konkretų prašymą prokurorams komisija suformuluos ir dėl jo balsuos ketvirtadienį.

„Prašyti išnagrinėti ir įvertinti komisijos surinktą medžiagą, susijusią su Klaipėdos uosto vadovo konkursu ir priimti sprendimą dėl galimo (Susisiekimo ministerijos – BNS) piktnaudžiavimo ar pareigų neatlikimo“, – trečiadienį komisijos posėdyje pareiškė komisijos vadovas Ričardas Juška.

Anot jo, per posėdžius išaiškėjo, kad institucijos skirtingai traktuoja duomenų apsaugos reglamentą, todėl tą reikia taip pat įvertinti, nes vėliau komisijai ir kitos institucijos atsisakys teikti informaciją.

„Įvertinti griežtai duomenų nepateikimą, kad kitiems ateityje nekiltų noras taip pat elgtis“, – teigė konservatorius Jurgis Razma.

Jis pridūrė, kad „nėra matęs tokio atvejo, kad komisija tokį ilgą laiką būtų (dokumentų – BNS) prašytojo vaidmenyje“.

Konservatorė Rasa Petrauskienė pasiūlė atsiliepti visus kitus Klaipėdos uosto vadovo konkurso dalyvius, kad jie bendradarbiautų ir teiktų informaciją apie konkursą prokurorams.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Algirdas Butkevičius apkaltino susisiekimą ministrą Jaroslavą Narkevičių, kad jis „iššaukia krizę bendraujant su komisija“.

„Tai neateinate, tai informacijos nepateikiate, dozuojate, tai tik iš vakaro atsakymus pateikiate ir parlamentarai iki posėdžio nespėja susipažinti“, – teigė A. Butkevičius.

R. Juška apgailestavo, kad ministras, kaip buvo žadėjęs anksčiau, nepateikė konkurso vaizdo ir garso įrašo. Pasak jo, komisija taip pat negavo informacijos, ar kandidatams keltas reikalavimas dėl anglų kalbos žinojimo.

„Dozuojant po truputėlį... Bet (ministerija – BNS) nesuteikia mums galimybės matyti visos visumos“, – tvirtino R. Juška.

Konservatorė Agnė Bilotaitė pareiškė, kad nepateikdama informacijos ministerija trukdo komisijos tyrimui.

Susisiekimo ministras J. Narkevičius pareiškė, kad atrankos agentūra „ne atrinkinėjo, o pritraukinėjo galimus kandidatus“.

R. Juška komisijos narius supažindino su Asmens duomenų apsaugos inspekcijos atsakymu, kad ji negali įpareigoti institucijų pateikti Antikorupcijos komisijai reikalingus duomenis.

Prieš savaitę dalis Antikorupcijos komisijos narių priekaištavo, kad jiems nebuvo pateikta išsami informacija apie Klaipėdos uosto vadovo konkursą, įskaitant informaciją apie kitus kandidatus bei vertinimo komisijos narius. Tada susisiekimo ministras pabrėžė, kad dalies informacijos negalima pateikti dėl asmens duomenų apsaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius