Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Antrą šių metų ketvirtį darbe žuvo dešimt, sunkiai nukentėjo 28 žmonės

Balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais Valstybinė darbo inspekcija (VDI) gavo dešimt pranešimų apie mirtinus ir 28 apie sunkius nelaimingus atsitikimus darbe.
Daugiausiai nelaimingų darbinių įvykių užfiksuojama Vilniuje ir Klaipėdoje.
Nelaimė darbe / „15min“ nuotr.

VDI teigimu, daugiausiai sunkių ir mirtinų nelaimių darbe įvyko statybos (10 atvejų), transporto (9 atvejai), apdirbamosios pramonės (7 atvejai), žemės ūkio (5 atvejai) įmonėse. Per šį laikotarpį beveik kas trečias sunkus ar mirtinas nelaimingas atsitikimas įvyko atliekant statybos, krovos darbus.

Pasak VDI, kartojasi nelaimingi atsitikimai darbe, o kartu ir jų priežastys dirbant su darbo įrenginiais: neįrengiamos arba išmontuojamos sistemos, skirtos tam, kad įrenginys sustotų, jei jam judant būtų atidaromas skydas, durelės ar kiti apsauginiai įtaisai. Antroji priežastis, dėl kurios daugiausia įvyko nelaimingų atsitikimų darbe, – daiktų, detalių ir žmonių kritimas iš aukščio. Tokios nelaimės įvyksta dėl to, kad nenumatomi saugūs darbų vykdymo būdai, netinkamai parenkamos darbo priemonės laikinam darbui aukštyje, nevertinama rizika, teigia VDI.

Antrąjį ketvirtį dviejų pavojingus darbus prie įrengimų ar aukštyje dirbusių ir nukentėjusių darbuotojų kraujyje nustatyta iki 2 promilių etilo alkoholio.

Iš viso pirminiais duomenimis, per šių metų pirmąjį pusmetį įvyko 57 sunkūs ir 18 mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe. Pernai per tokį patį laikotarpį jų įvyko atitinkamai 62 ir 20.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius