Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 13

Antradienį per 800 žmonių laikys antrąjį Konstitucijos egzaminą

Antradienį Lietuvoje vyks antrasis Konstitucijos egzamino etapas, jame dalyvaus 810 geriausiai pirmajame etape pasirodžiusių egzamino dalyvių iš įvairių kategorijų.
Lietuvoje devintą kartą laikomas Konstitucijos egzaminas
Lietuvoje devintą kartą laikomas Konstitucijos egzaminas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš viso pirmajame egzamino etape dalyvavo per 31 tūkst. Lietuvos piliečių.

Į antrąjį etapą pateko visi dalyviai, kurie per pirmąjį etapą rugsėjo 29 dieną iš 30 klausimų teisingai atsakė į 25 ir daugiau.

Egzamino nugalėtojais taps 29 asmenys, kuriuos spalio 26 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos prezidentė Dalia Grybauskaitė

Finalininkai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė pirmąjį: savivaldybėse, bendrojo lavinimo ir aukštosiose mokyklose, įkalinimo įstaigose bei Seime.

„Džiaugiamės, kad šiemet į antrąjį etapą pateko dar daugiau dalyvių nei pernai, tuomet jų buvo 748. Tai rodo, kad egzamine dalyvaujantys piliečiai vis geriau išmano pagrindinį šalies įstatymą. Antrajame egzamino etape jie turės progą pademonstruoti ir tai, kaip geba taikyti konstitucines žinias vertindami šiandienos aktualijas“, – pranešime spaudai cituojamas teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Antrajame etape dalyviams bus pateikta 20 klausimų – 19 testo tipo ir vienas atviras.

Egzamino nugalėtojais taps 29 asmenys, kuriuos spalio 26 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras. Jiems bus įteikti diplomai ir organizatorių bei partnerių prizai.

Konstitucijos egzamino dalyviai varžosi keliose grupėse: pilnamečių piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei moksleivių (keturiose atskirose grupėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius