Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 11

Antras pusmetis Vilniaus kultūrai ir sportui žadamas linksmesnis

Kultūra ir sportas antrąjį šių metų pusmetį Vilniuje turėtų gyventi linksmiau. Tai žada sostinės politikai, nes perskirstant biudžetą šioms sritims ketinama padidinti finansavimą 2,8 mln. Lt.
Kultūra ir sportas Vilniuje antrąjį pusmetį sulauks daugiau lėšų.
Kultūra ir sportas Vilniuje antrąjį pusmetį sulauks daugiau lėšų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iki metų pabaigos galėtų būti dar 5 mln. Lt. Šiuos pinigus skirsime ne tik įvairiems miesto renginiams, bet ir infrastruktūros projektams. Esame numatę rekonstruoti keletą sporto salių, didesnio dėmesio sulauks ir Lazdynų baseinas, kuriame šiuo metu tik likviduojama avarinė situacija“, – sakė sostinės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Patvirtinus biudžetą metų pradžioje kultūra ir sportas buvo labiausia nuskriausti, šioms sritims lėšų liko mažiausia. Bet, vicemero teigimu, visi suvokė situacijos sudėtingumą ir buvo priimtas sprendimas gyventi su mažesniu biudžetu. Tačiau situacija šiek tiek pagerėjo, tad pagerės ir šitų sričių finansavimas.

Anot vicemero, tikslinant biudžetą prioritetu ir toliau išlieka švietimas, tačiau sportui ir kultūrai antrasis pusmetis taip pat bus linksmesnis. Biudžetą peržiūrėti ketinama birželį.

Vilnius pasiryžęs kiekvieną savaitgalį turėti po didelį renginį. Gegužės mėnesį jau įvyko Gatvės muzikos diena, Europos dienos, gegužės 15–ąją numatoma surengti Neries regatą, o paskutinį gegužės savaitgalį Vilniaus gatves pripildys festivalio „Skamba skamba kankliai“ garsai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius