-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 03

​Apdovanoti geriausi „Metų prokurorai“: Vytautas Kukaitis, Zdzislavas Tuliševskis ir Aurelijus Stanislovaitis

Antrus metus iš eilės prokurorų bendruomenė, palaikydama tradiciją įvertinti ir padėkoti kolegoms už nuoširdų darbą, organizavo konkursą „Metų prokuroras“. Generalinėje prokuratūroje vykusiame Prokuratūros dienos minėjime apdovanoti pirmos–trečios vietos laimėtojai, kuriais tapo Vilniaus ir Klaipėdos prokurorai.
Išskirtinai vyrišką „Metų prokurorų“ laimėtojų kompaniją (viduryje iš kairės): A.Stanislovaitį, Z.Tuliševskį ir V.Kukaitį pasveikino generalinis prokuroras D.Valys (dešinėje) ir konkurso iniciatorius prokuroras S.Galminas(kairėje), įteikdami garbės raštus ir vardines dovanas.
Išskirtinai vyrišką „Metų prokurorų“ laimėtojų kompaniją (viduryje iš kairės): A.Stanislovaitį, Z.Tuliševskį ir V.Kukaitį pasveikino generalinis prokuroras D.Valys (dešinėje) ir konkurso iniciatorius prokuroras S.Galminas(kairėje), įteikdami apdovanojimus / Prokuratūros nuotr.

„Metų prokuroru“ tapo Vilniaus apygardos Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis, antrosios vietos laimėtojas – Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Zdzislav Tuliševski, trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

„Džiugu, kad šiais metais pirmąją vietą užėmė apylinkės prokuratūros prokuroras“, – sakė šio konkurso iniciatorius ir komisijos pirmininkas Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Saulius Galminas. Kreipdamasis į susirinkusiuosius S.Galminas pastebėjo, kad net dvi praėjusių metų konkurso laimėtojos šiandien užima vadovaujančius postus Panevėžio apygardos ir Kauno apylinkės prokuratūrose. „Tai turėtų paskatinti prokurorus dalyvauti šiame konkurse“, – šmaikštavo klaipėdietis.

Konkurso „Metų prokuroras“ tikslas – nustatyti ir paskatinti Lietuvos prokurorus, profesionaliausiai atliekančius, organizuojančius ikiteisminius tyrimus ir jiems vadovaujančius, palaikančius valstybinį kaltinimą teisme, ginančius viešąjį interesą, taip pat dalyvaujančius kitose iniciatyvose, tiesiogiai nesusijusiose su prokuroro funkcijomis, ar kitaip prisidedančius prie Lietuvos prokuratūros veiklos ir tradicijų puoselėjimo.

Prokuroras Vytautas Kukaitis tarnybą prokuratūroje pradėjo 1999 m., šiuo metu prokuroras atsakingas už nusikalstamų veikų, susijusių su Europos Sąjungos finansinių interesų pažeidimais, išaiškinimą taip pat specializuojasi didelės apimties, ypatingai sudėtingose PVM grobstymo tyrimo bylose. Prokuroras per paskutiniuosius aštuonerius metus į teismą perdavė daugiau kaip 110 finansinio–ekonominio pobūdžio bylų, iš jų 34 – itin sudėtingos. Nuteista daugiau kaip 200 asmenų, o nusikalstamų veikų mastas siekia daugiau kaip 60 mln. litų. Pažymėtina ir tai, kad įsiteisėjusiais teismo nuosprendžiais nebuvo išteisintų asmenų ir nė viena į teismą perduota byla nebuvo grąžinta ikiteisminiam tyrimui papildyti.

V. Kukaitis nuo 2005 m. skaito pranešimus visų grandžių prokurorams, FNTT pareigūnams ir specialistams, policijos ir muitinės pareigūnams, apylinkių ir apygardų teisėjams, teisėjų padėjėjams. Nuo 2013 m. jis tapo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Mokymo centro lektorius – asistentas.

Aktyviai dalyvauja ES finansinių interesų apsaugos stiprinimo mokymuose ir konferencijose, nuo 2012 m. dalyvauja ERA (Europos Teisės Akademijos) mokymuose baudžiamosios teisės ir baudžiamojo proceso klausimais. V. Kukaitis buvo skatintas generalinio prokuroro padėka ir piniginėmis išmokomos, o 2013 m. už glaudų bendradarbiavimą apdovanotas FNTT 2-ojo laipsnio garbės ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“.

Būdamas šachmatininkas, kartu su Lietuvos šachmatų federacija, nuo 2005 m. Prokuratūros dienos proga organizuoja šachmatų turnyrą „Prokuratūros taurė“, kuriame aktyviai dalyvauja teisėjai, advokatai, policijos, muitinės, VSD, Krašto apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai, Seimo nariai.

Prokuroras Zdzislavas Tuliševskis tarnybą prokuratūroje pradėjo 1995 m., specializuojasi

organizuotų grupių ir nusikalstamų susivienijimų tyrime, organizuoja Lietuvos kriminalinės policijos biuro atliekamus sudėtingus, didelės apimties tarptautinio pobūdžio tyrimus. Paminėtina, kad prokuroras organizuoja itin sudėtingą tyrimą dėl Kaune veikiančio „Agurkinių“ nusikalstamo susivienijimo veiklos, kuriame pranešimai apie įtarimus įteikti 52 asmenims.

2013 m. Z.Tuliševskis teismui perdavė 8 baudžiamąsias bylas, kuriose 32 asmenys kaltinami 229 nusikalstamų veikų padarymu. Vienoje jų – septyniems asmenims pateikti kaltinimai Kaune subūrus šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogmenimis ginkluotą nusikalstamą susivienijimą ir įvairiose ES šalyse grobus vilkikus, puspriekabes, krovinius, klastojus pavogtų transporto priemonių identifikacinius numerius ir šį nusikalstamu būdu įgytą turtą realizavus Rytų Europoje.

Paminėtina ir 2013 m. teisme išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje 11 asmenų buvo pripažinti kaltais dėl šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogmenimis ginkluoto „Daktarų“ nusikalstamo susivienijimo subūrimo ir padarytų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų. Vienam nuteistajam skirta griežčiausia – laisvės atėmimo iki gyvos galvos – bausmė, kitiems – ilgalaikės terminuotos laisvės atėmimo bausmės.

Z.Tuliševskis ne kartą skatintas generalinio prokuroro padėkomis, piniginėmis premijomis, vardinėmis dovanomis. 2006 m. apdovanotas 1-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Angelas Sargas“, o 2013 m. – Prokuroro garbės ženklo 1-ojo laipsnio medaliu.

Prokuroras Aurelijus Stanislovaitis tarnybą prokuratūroje pradėjo 1999 m. Ikiteisminių tyrimų metu prokuroras glaudžiai bendradarbiauja su ikiteisminio tyrimo įstaigų pareigūnais. Pažymėtina, kad kvalifikuotas prokuroras vadovavimas padėjo išaiškinti L.Valeikienės ir D.Juškevičiūtės nužudymus.

2013 m. prokuroras A. Stanislovaitis į teismą perdavė 12 baudžiamųjų bylų, kuriose 20 asmenų kaltinami dėl 21 nusikalstamos veikos padarymo. Pažymėtina, kad įsiteisėjusiais teismo nuosprendžiais nebuvo išteisintų asmenų ir nė viena į teismą perduota byla nebuvo grąžinta ikiteisminiam tyrimui papildyti.

Prokuroras aktyviai dalyvauja teisėkūroje, teikiant pastabas dėl prokuratūros veiklos dokumentų.
A. Stanislovaitis skatintas generalinio prokuroro padėkomis, pinigine išmoka ir vardine dovana, o 2010 m. buvo apdovanotas 1-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Angelas Sargas“.

Iš viso šiais metais Generalinės ir apygardų prokuratūrų vadovai „Metų prokuroro“ konkursui buvo pateikę vienuolikos prokurorų kandidatūras, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius