Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Apdovanoti nusipelnę kauniečiai, tyliai garsinantys savo miestą

Kauno meras Andrius Kupčinskas Kovo 11-osios išvakarėse nusipelniusius miestui žmones apdovanojo Santakos garbės ženklais ir burmistro Jono Vileišio pasidabruotais medaliais.
Apdovanojimų ceremonija
Apdovanojimų ceremonija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Santakos garbės ženklai Kaune teikiami tris kartus per metus valstybinių švenčių metu: Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – liepos 6-ąją.

Šie apdovanojimai teikiami nuo 2005 metų. Jais jai pagerbta daugiau kaip 300 žmonių.

Žalvariniai ir pasidabruoti burmistro J.Vileišio medaliai teikiami asmenims už nuopelnus Kauno miesto savivaldos įtvirtinime, už pilietinių iniciatyvų įgyvendinimą bei miesto įvaizdžio stiprinimą.

Danutei Černiuvienei pirmadienį įteiktas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas. Ji yra aktyvi Lampėdžių bendruomenės narė. Jos iniciatyvos ir aktyvumas vystant bendruomeniškumą ir visuomeninė veikla yra vertinama bendruomenės narių, o savo prasmingais darbai yra nusipelniusi ne tik Lampėdžių bendruomenei, bet ir Kauno krašto visuomenei.

Danutei Černiuvienei pirmadienį įteiktas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas. Ji yra aktyvi Lampėdžių bendruomenės narė.

Kęstutį Derliūną meras apdovanojo 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu. K.Derliūnas yra visuomenininkas, Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos narys. Jo visuomeninė veikla, palaikomos įvairios pilietinės iniciatyvos savivaldos srityje, darbai kultūros paveldo išsaugojime yra svarus indėlis į Kauno visuomenės pilietinį ugdymą, o skleidžiamos vakarietiškos NATO, ES idėjos ir vertybės padeda ugdyti Kauno jaunimą.

Povilas Jegorovas apdovanotas 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Jis yra Lietuvos esperantininkų sąjungos narys. Savo solidžiu intelektualiniu indėliu svariai prisidėjo prie esperanto kalbos populiarinimo Lietuvoje ir Kauno miesto žinomumo pasaulinėje esperantininkų bendruomenėje.

Indrė Jučaitė – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanota už tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ organizavimą. Ji yra festivalio meno vadovė.

Algirdas Jurkša įvertintas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Jis yra ilgametis Kauno kurčiųjų klubo „Tyla" pirmininkas, kurčiųjų vyrų krepšinio treneris, svariai prisidėjo prie Lietuvos vyrų kurčiųjų krepšinio rinktinių, tapusių kurčiųjų olimpinių žaidynių, Europos čempionato prizininkėmis, treniravimo.

Valdą Kubilių – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanojo už etnokultūros palikimo puoselėjimą, kultūros projektų organizavimą. Jo pastangomis išleistos knygos padeda įamžinti žymius Kauno žmones ir istoriją.

Kęstutis Navakas apdovanotas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu.  Daugelį metų jo įžvalgos raštu buvo neatsiejama Kauno miesto spaudos leidinių dalis, pavertusi jį ne tik viena iš Kauno legendų, bet ir suteikusi jam žinomumą visoje Lietuvoje.

Kęstutis Navakas apdovanotas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Jis yra poetas, eseistas, vertėjas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas. Daugelį metų jo įžvalgos raštu buvo neatsiejama Kauno miesto spaudos leidinių dalis, pavertusi jį ne tik viena iš Kauno legendų, bet ir suteikusi jam žinomumą visoje Lietuvoje.

Daris Žukauskas įvertintas 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Jis yra Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas. Jo organizuojamos prevencinės priemonės, nuoširdus darbas, suteikia gyventojams saugumo jausmą, didina pasitikėjimą policijos pareigūnais, o skiriamas dėmesys bendruomenės dvasiai ugdyti svariai prisideda prie gerų santykių puoselėjimo.

J.Vileišio pasidabruoti medaliai įteikti šiems žmonėms: už nuopelnus vystant tekstilės mokslinius tyrimus, inovacijų plėtrą, mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimą – Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro direktoriaus pavaduotojai dr. Aušrai Abraitienei; už nuopelnus Kauno miestui – Rolandui Malaiškai; už nuopelnus Kauno miestui ir ilgametį pedagoginį darbą – Kauno Kovo 11-osios vidurinės mokyklos direktoriui Stanislovui Milašiui; už nuopelnus Kauno miestui ir ilgametį pedagoginį darbą – Kauno Panemunės pradinės mokyklos direktorei Virginijai Rupainienei; už nuopelnus Kauno miestui ir aktyvią savanorišką veiklą – Kauno šv. Pranciškaus mokyklos pradinių klasių mokytojai, Aleksoto katalikių moterų draugijos narei Virginijai Sakalauskienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius