Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 04

Apdovanoti trys Kuršių nerijos gaisrą gesinę pareigūnai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vyčio Kryžiaus ordino medaliais už išskirtinę drąsą ir narsumą gesinant Kuršių nerijos nacionaliniame parke kilusį gaisrą apdovanojo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vidaus tarnybos pulkininką leitenantą Tomą Endriulaitį, vidaus tarnybos kapitoną Evaldą Korsaką ir vidaus tarnybos kapitoną Mindaugą Lengviną.
Kuršių nerija po gaisro
Kuršių nerija po gaisro / Nojaus nuotr.

Utenos krašto ugniagesių 90-ties metų veiklos jubiliejaus renginyje sekmadienį dalyvavusi prezidentė taip pat padėkojo visiems į Kuršių neriją iš įvairių Lietuvos miestų skubėjusiems ugniagesiams ir pasveikino Lietuvos ugniagesius profesinės šventės proga, praneša Prezidentūra.

„Lietuvos ugniagesiai savo profesionalumu ir pasiaukojimu pelnė didžiulį šalies žmonių pasitikėjimą. Rimtu išbandymu tapo ir prieš savaitę Kuršių nerijoje kilęs gaisras. Sutelktos ugniagesių pajėgos, greitas reagavimas ir drąsa padėjo išvengti didesnės žalos gamtai ir valstybei bei dar kartą įrodė, jog šalies ugniagesiai - patikima atrama iškilus pavojui", - sakė prezidentė, sveikindama šventės dalyvius.

2013 metais ugniagesiai išgelbėjo 150 gyventojų, iš jų 5 vaikus. Gaisrai pernai sudarė 62 proc., o gelbėjimo darbai - 38 proc. išvykimų.

Šv.Florijono - ugniagesių globėjo - diena minima kasmet gegužės 4-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius