Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 31

33 tūkst. dalyvių pritraukęs pilietinis projektas „Aš už Lietuvą!“ tęsis ir toliau

Savaitgalį vykęs pilietinis projektas „Aš už Lietuvą!“ kvietė padovanoti gerą darbą savo šaliai. Į šį kvietimą atsiliepė apie 33 tūkst. dalyvių 54 miestuose ir miesteliuose. Pasak organizatorių, didelis žmonių aktyvumas parodė, kad žmonės linkę atsiliepti į kvietimą prisidėti prie įvairių pilietiškų ir savanoriškų veiklų. Projekto interneto svetainėje siūlomi darbai Lietuvai netilpo į vieną savaitgalį, tad projektas tęsis toliau.
Kaimynų diena Antakalnyje
Kaimynų diena Antakalnyje / Projekto organizatoriaus nuotr.

Įvairias „Aš už Lietuvą!“ pilietines veiklas siūlė per 50 partnerių, tarp kurių žinomos nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, socialiai atsakingo verslo atstovai ir savanoriai. Iš viso pilietinio projekto „Aš už Lietuvą!“ partneriai suorganizavo apie 500 įvairių akcijų, renginių, labdaringų žaidimų, ekskursijų ir kitų įvairiausių veiklų. Galutinius duomenis apie projekto dalyvius ir veiklas bei jų sukurtą vertę organizatoriai žada surinkti ir suskaičiuti per kelias savaites.

Iš viso pilietinio projekto „Aš už Lietuvą!“ partneriai suorganizavo apie 500 įvairių akcijų, renginių, labdaringų žaidimų, ekskursijų ir kitų įvairiausių veiklų.

Pačios populiariausios dovanos Lietuvai buvo pagalba tokioms organizacijoms kaip Maisto bankas, Nacionalinis kraujo centras, Maltos ordinas, „Gelbėkit vaikus“ ar „Caritas“. Taip pat ypač populiarus buvo Kaimynų dienos šventimas bendruomenėse ir verslo centro centruose.

Nemažą dalį pilietinių veiklų sudarė pažintinės veiklos, pavyzdžiui, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto paskaita Valstybės pažinimo centre arba ekskursijos sostinės Senamiestyje.

„Nevyriausybinėms organizacijoms ir bendruomenėms pasiūlėme smagią ir patogią formą pakviesti prisijunti prie įdomių veiklų, o žmonėms suteikėme galimybę savo pilietiškumą išreikšti konkrečiais veiksmais. Ši idėja pasiteisino – žmonės ne tik mielai dalyvavo, tačiau ir toliau naudojasi projekto interneto svetaine, siūlo naujus darbus Lietuvai, todėl projektą tęsime ir toliau. Esamą įdirbį norime išnaudoti valstybės atkūrimo šimtmečio pasitikimui“, – sako projekto koordinatorė Luka Lesauskaitė.

Projekto organizatoriaus nuotr./Pilietinė iniciatyva „8  minutė“
Projekto organizatoriaus nuotr./Pilietinė iniciatyva „8 minutė“

Pasak jos, šiomis dienomis svetainėje yra per 80 gerų darbų visoje Lietuvoje, o tai, kad projektas savaime gyvuoja toliau suteikia galimybes didinti savanoriaujančių ir bendruomeniškų žmonių skaičių.

Projektui savo idėjas siūlė ir prie jo prisijungti kvietė ir daugelis žinomų žmonių, tarp jų Merūnas Vitulskis, Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Jurga Šeduikytė, Agnė Grigaliūnienė, premjeras Algirdas Butkevčius, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kultūros ministras Šarūnas Birutis ir kiti.

Projekto „Aš už Lietuvą!“ iniciatoriai – viešoji įstaiga Pilietiškumo, demokratijos ir teisės programų centras, „MG Valda“, LNK, „Tieto Lietuva“, 15min.lt, „Radiocentras“ ir komunikacijos agentūra „Bosanova“. Tarp projekto partnerių – gerai žinomos nevyriausybinės organizacijos, kaip „Caritas“, „Gelbėkit vaikus“, Nacionalinis kraujo centras, Maltos ordinas, Maisto bankas, Lietuvos šaulių sąjunga, SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija ar Lietuvos mokinių parlamentas. Projektą vykdyti padėjo Vilniaus kolegijos savanoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius