Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Apie mero spaudimą prakalbęs Vilniaus savivaldybės kontrolierius išsaugojo pareigas

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį nusprendė nesvarstyti siūlymo atleisti iš pareigų savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą, kuris pranešė patyręs sostinės mero Vilniaus Navicko spaudimą.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tvirtinant posėdžio darbotvarkę, dauguma tarybos narių nepritarė siūlymui į ją įtraukti šį klausimą.

Antradienį Vilniaus savivaldybės kontrolierius paskelbė, kad spaudimą iš mero konservatoriaus Viliaus Navicko patyrė po to, kai paviešino nuomonę apie Balsių mokyklos statybos kainą bei paskelbė Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizę. Pastarojoje ataskaitoje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Pats meras, siūlęs jau trečiadienį atleisti kontrolierių, detaliau savo motyvų posėdžio pradžioje neatskleidė, žadėdamas tai daryti pristatant klausimą.

„Aš, žinodamas šiek tiek daugiau informacijos, norėčiau ją pateikti, ir galbūt kai kurie kolegos, kurie dirbo kartu, taip pat pateiktų tokią informaciją“, – tarybos posėdyje trečiadienį sakė sostinės meras.

Tačiau tarybai apsisprendus klausimo nesvarstyti, meras motyvų neišdėstė.

Š.Skučas sakė esąs įsitikinęs, kad meras stengsis ir toliau teikti klausimą dėl jo atleidimo iš pareigų ir tai darys per Kontrolės komitetą, kuris gali pasiūlyti savivaldybės tarybai atleisti savivaldybės kontrolierių, jei yra įstatymuose nurodyti atleidimo iš valstybės tarnybos pagrindai.

„Aš bandysiu įrodyti, kad esu kompetetingas, kad nesu padaręs jokių klaidų, kad kaltinimai yra be jokio įstatyminio pagrindo ir net gi patys pažeidžiantys įstatymą“, – BNS trečiadienį sakė Š.Skučas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius