-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

„Apkalbos 2010“ raktiniai žodžiai – stilius, grožis ir geras skonis

Ieškantys naujų mados iššūkių, mėgstantys paganyti akis ir paaštrinti liežuvius vėl turės galimybę atrasti šį pikantiško kokteilio skonį – į aprangos dizaino pasaulį jau dvyliktus metus iš eilės veržiasi tarptautinis mados šou „Apkalbos 2010“.
Apkalbos 2009
Apkalbos 2009 / Organizatorių nuotr.

Gegužės 7 dieną, penktadienį, 19 val., laisvalaikio namuose „Nautilus“ (Savanorių pr. 124) žiūrovai galės prisiminti tradicinį apkalbų šūkį, jog „Gražiausia pasaulio gatvė – podiumas“.

Mados šou organizuoja Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Aprangos dizaino studija, kuriai vadovauja Audronė Šakienė. Pasak jos, mados šou priskiriamas profesionaliam mados pasauliui.

„Drabužis, kaip meno kūrinys, apima visas dailės sritis: skulptūrą, tapybą, grafiką, architektūrą. Kartu su figūra jis tampa tarsi skulptūrinė forma, o dekoruotas drabužio paviršius suspindi lyg tapybos darbas įvairiomis spalvomis“, – pabrėžia „Apkalbų“ organizatorė.

Mados šou rengėjų teigimu, „Apkalbos“ pirmiausia skirtos jauniems ir talentingiems kūrėjams, kurie savo sumanymus ir kolekcijas gali pristatyti nevaržomi jokio konkursinio formato. Pirmuosius kūrybinius žingsnius žengiantys Lietuvos ir užsienio šalių jaunieji dizaineriai taip jaučiasi drąsiau ir gali nesivaržydami atskleisti savo idėjas.

Šiemet drabužių kolekcijas mados renginyje „Apkalbos 2010“ pristatys Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto studentai, svečiai iš Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus kolegijos, Kauno technologijos universiteto, Šiaulių universiteto. Atvyksta jaunieji dizaineriai ir iš užsienio šalių – Suomijos bei Baltarusijos.

Šiais metais mados mylėtojų auditorijai bus pristatyta 19 kolekcijų, kurių specifiką organizatoriai laiko paslaptyje. Kauno kolegijos Kultūros centro vedėja Asta Valaitytė tik išduoda, jog šių metų mados šou raktiniai žodžiai – stilius, grožis ir geras skonis.

Publiką pamalonins ir žinomas dizaineris Kęstutis Lekeckas su savo kolekcija „Airy“. Mados pasaulyje dizaineris garsėja, kaip puikus drabužio konstruktorius bei transformatorius, jį visuomet žavi drabužis, gebantis keistis kartu su dėvinčiojo nuotaika bei įvaizdžiu.

Madų šou „Apkalbos“ istorija primena, kad šiame renginyje savo pirmąsias kolekcijas pristatė daug dabar žinomų lietuvių dizainerių, pavyzdžiui: Egidijus Rainys, Egidijus Sidaras, Vėjūnė Sudarytė, Lina Kriaučeliūnaitė, Laura Dailidėnienė, Remigijus Uzdras, Kristina Kruopienytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius