Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

Apklausa: populiariausios tarp šalies gyventojų – Darbo ir Socialdemokratų partijos

Jei Seimo rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, daugiausia šalies gyventojų palankumo sulauktų šiuo metu opozicijoje esančios Darbo ir Lietuvos socialdemokratų partijos, rodo penktadienį paskelbti apklausos rezultatai.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Portale delfi.lt skelbiamo tyrimo duomenimis, už Darbo partiją balsuotų 11,5 proc. šalies rinkėjų, tiek pat respondentų savo balsą atiduotų socialdemokratams.

Praėjusį mėnesį Darbo partija pasitikėjimą išsakė 11,2 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų, ketinančių balsuoti už socialdemokratus buvo 12,6 proc.

Trečioji vieta atitektų kitai opozicinei partijai – „Tvarkos ir teisingumo“ partijai. Už ją rugsėjį savo balsą buvo linkę atiduoti 9,7 proc. respondentų.

Praėjusį mėnesį už „tvarkiečius“ balsuoti norėjo 10,8 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų.

Apklausos duomenimis, valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pelnytų tik 6,2 proc. rinkėjų balsų, o TS-LKD koalicijos partneris Liberalų sąjūdis surinktų 4,5 proc. respondentų simpatijų ir pagal proporcinę rinkimų sistemą neįveiktų 5 proc. barjero.

Rugpjūčio mėnesį už konservatorius balsuoti buvo pasiryžę 6,4 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų, už liberalus – 5,3 proc. žmonių.

Rinkimų barjero pagal proporcinę rinkimų sistemą neįveiktų ir Naujoji sąjunga (socialliberalai) (3,5 proc.), taip pat dabartiniai valdantieji liberalcentristai (2,5 proc.), valstiečiai liaudininkai (2,2 proc.).

Dar 5,4 proc. žmonių sakė norį balsuoti už kokią kitą partiją, o 33,9 proc. teigė išvis nenorį balsuoti. Jokio atsakymo nepateikė 9,1 proc. respondentų.

Apklausą atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ šių metų rugsėjo 22– 29 dienomis. Tyrimo metu buvo apklausti 1 005 respondentai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius