Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 29

Apleista „Velgos“ gamyklos teritorija susirūpino Vilniaus savivaldybė

Teritorija, kurioje šalia Vingio parko kažkada veikė suvirinimo gamykla „Velga“, apleista jau ne vienerius metus. Norėdama bent išsiaiškinti dabartinius teritorijos savininkų planus Vilniaus savivaldybė sudarė darbo grupę, kuri bandys sužinoti, ar vis dar ketinama vietoj buvusios „Velgos“ gamyklos statyti verslo, prekybos ir pramogų centrą ir sutvarkyti infrastruktūrą šalia jo. Teritorijos savininkai neslepia tiksliai nežinantys, kokia ateitis šios gamyklos laukia.
Statybos „Velgos“ gamyklos teritorijoje iki šiol neprasidėjo.
Statybos „Velgos“ gamyklos teritorijoje iki šiol neprasidėjo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus savivaldybėje sudarytai darbo grupei vadovaus vicemeras Jonas Pinskus. Jo teigimu, visų pirma būtina išsiaiškinti investuotojų ketinimus, ką ir kada jie planuoja šioje teritorijoje daryti. „Tai privati teritorija, kurios savininkai turi nemažai įsipareigojimų vystyti infrastruktūrą. Tad turime tuos klausimus išsiaiškinti“, – sakė vicemeras.

Anot J.Pinskaus, sudarytos darbo grupės tikslas – parengti infrastruktūros plėtros programą, pagal kurią būtų sudaroma sutartis su investuotoju. „Darbo grupėje miestas ir teritorijos plėtotojai turės sutarti, kas kokius darbus atliks, kad visos teritorijos plėtra atitiktų miesto interesus. Bus analizuojama situacija, miesto plėtros planai, susisiekimo infrastruktūros planai, viešajam transportui skirto tilto per Nerį (link Vingio parko) poreikis. Atlikus detalią analizę ir pasiekus bendrą susitarimą, programa būtų tvirtinama miesto taryboje“, – teigė vicemeras.

Darbo grupės vadovo teigimu, šiuo metu vyksta Geležinio Vilko gatvės rekonstrukcija nuo Vingio parko pėsčiųjų tilto iki A.Goštauto gatvės, kur bus pastatytas naujas viadukas. Tačiau gatvės atkarpa iki Gerosios Vilties žiedo bus siaura. „Investuotojai buvo įsipareigoję atnaujinti pusantro kilometro gatvės. Bet projektas įstrigo ir dabar mes nežinome, kaip su tais darbais bus. Ta teritorija yra išties patraukli, geroje vietoje, todėl reikėtų žinoti investuotojų planus. Galbūt kažkas pasikeitė. Turime bendrauti su investuotojais“, – kalbėjo J.Pinskus.

Vietoj šios gamyklos iki 2015 metų ketinama pastatyti dar viena „Akropolį“. Tačiau statybos įstrigo 2009 metais prasidėjus ekonominei krizei. 2011-aisais čia tebevyko tik valymo ir tvarkymo darbai, jokių statybų.

Maždaug 14 ha ploto teritoriją „Akropolis Group“ iš valstybės įsigijo už 40,5 mln. Lt. Pernai pasigirdo kalbų, kad norima buvusios „Velgos“ gamyklos teritoriją parduoti, galbūt – suskaidžius dalimis.

Kaip rašoma bendrovės „Akropolis Group“ interneto puslapyje, „buvusios suvirinimo gamyklos „Velga“ teritorijoje Vilniuje planuojamas daugiafunkcinis kompleksas, kurį sudarys prekybos ir pramogų centras, biurų pastatai“. Nuomojamos prekybos centro plotas turėtų būti apie 80,5 tūkst. kv.m, verslo centro – 29 tūkst. kv.m. Taip pat suplanuota 4,5 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Anot „Akropolio“ grupės vieno iš vadovų, šiuo metu projektas yra vertinamas. „Sprendimas dėl prekybos ir pramogų centro statybos darbų įgyvendinimo arba neįgyvendinimo šiuo metu nėra priimtas. Verslo projektas yra vertinimo stadijoje, po kurios ir bus nuspręsta, kaip toliau vystyti buvusios „Velgos“ teritoriją“, – 15min.lt sakė „Akropolio“ grupės Plėtros vadovas Arvydas Tyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius