-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 05

Aplinkos apsaugos komiteto vadovo Jono Šimėno likimas paaiškės rugsėjį

Po mėnesio, prasidedant naujam politiniam sezonui, valdančioji koalicija spręs, ar iš pareigų pašalinti priekaištų sulaukusį Seimo Aplinkos apsaugos komiteto (AAK) vadovą Joną Šimėną.
Jonas Šimėnas
Jonas Šimėnas

Dėl to, ar atšaukti J.Šimėną iš pareigų, pirmiausia turi apsispręsti jį delegavusi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), penktadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Šios partijos frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma patvirtino, kad konservatoriai kol kas viduje nesvarstė J.Šimėno pakeitimo klausimo.

Kita vertus, konservatoriai bent kol kas nelabai turi kuo pakeisti J.Šimėną. Atvira kovotoja su juo Aurelija Stancikienė griežtai atsisako užimti AAK pirmininko kėdę. Be to, jos kandidatūrą vargu ar patvirtintų partijos vadovybė.

Pasak J.Razmos, „bus kalbamasi, ar tikrai reikia keisti komiteto pirmininką ar galbūt galima likus metams iki naujojo Seimo rinkimų pagerinti komiteto darbą ir su šiuo vadovu“.

Jis pripažino, kad J.Šimėno klausimą yra iškėlusi ir viena TS-LKD lyderių Seimo pirmininkė Irena Degutienė, kuri pasiūlė partijai apsvarstyti AAK vadovo atleidimo klausimą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė akylai stebinti šio politiko ir jo vadovaujamo komiteto veiklą.

A.Šimėnas, nedeklaravęs su atsinaujinančių išteklių energetika susijusių rėmėjų ir šioje srityje dirbančio savo sūnaus, paskelbtas pažeidusiu kai kurias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Be to, J.Šimėno vadovaujamas AAK buvo pagrindinis Seime svarstant Miškų įstatymo pataisas, leidžiančias statyti namus miškingose teritorijose. Šias pataisas vetavo prezidentė. Seimas pritarė prezidentės veto, nors J.Šimėnas siūlė jį atmesti.

AAK pirmininkas taip pat įtartas proteguojantis savo sūnaus, užsiimančio biokuro gamyba, verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius