-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 04

Aplinkos ministerijoje - siūlymas naikinti regioninių parkų direkcijas

Aplinkos ministerijos Saulėlydžio darbo grupė siūlo naikinti regioninių parkų direkcijas. Pasak direkcijų, neprižiūrimi objektai netruktų nykti, skelbia LNK žinios.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas sako, kad siūlymas naikinti regioninių parkų direkcijas svarstomas, tačiau dar nenuspręsta. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Jeigu vieną sezoną tuos objektus pamiršti, gamta daro savo, ir iš tikrųjų tiek ąžuolas, tiek infrastruktūra dėvisi arba laužoma, ir ją pastoviai reikia prižiūrėti“, – teigė Aukštadvario regioninio parko direktorius Vaclovas Plegevičius.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorės Rūtos Baškytės, regioninių parkų direkcijos ne tik nuolat prižiūri ir tvarko teritorijas. Daugelis parkų apgyvendinti, todėl tenka nuolat derinti, kokia veikla galima ir kokia – ne.

R.Baškytė nuogąstauja, kad panaikinus regioninių parkų direkcijas, gali pasipilti ir nelegalios statybos.

„Kas, jei ne direkcijos, jei ne per direkcijų veiklą buvo atkreiptas dėmesys į savavališkas statybas, ir, jei prisiminsime 2007 metus, iš to buvo ateita iki teisės aktų tinkamo surašymo ir reglamentavimo–, – kalbėjo R.Baškytė.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas sako, kad siūlymas naikinti regioninių parkų direkcijas svarstomas, tačiau dar nenuspręsta.

„Tai turi būti visiškai logiškai pagrįsta skaičiavimais ir tai, ką tos direkcijos galėtų daryti. Toks variantas yra svarstomas“, – pripažino ministras.

Regioniniai parkai iš Europos Sąjungos (ES) jau panaudojo apie 300 mln. litų, šiuo metu dar 14 direkcijų dalyvauja projektuose. Kaip į direkcijų, per kurias ir skiriami ES pinigai, naikinimą reaguos Europos Komisija, dar neaišku.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius