Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 29 /19:01

Aplinkos ministras: keisdamas upelio vagą R.Malinauskas ignoruoja teisės aktus

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, užpylęs akmenimis dalį pro jo sodybą tekančio Ratnyčios upelio, ignoruoja teisės aktus, sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nepavadinčiau jo gudriu. Įžūlus sprendimas, kuris rodo, demonstruoja tam tikrą galią, ignoravimą teisės aktų“, – LNK žinioms sakė K.Navickas.

Jis pažymi, kad be leidimo negalima keisti upelio vagos, krypties, hidrologinio režimo, nes tai yra natūralus gamtos darinys. „Tikėtina“, – sakė K.Navickas, paklaustas, ar dėl pastarųjų mero veiksmų gali būti kreipiamasi į teismą.

Pats R.Malinauskas nurodo, kad jo sklypas dėl vandens erozijos yra sumažėjęs, o pagal galiojančius teisės aktus yra kranto linijos atstatymas yra leidžiamas.

Aplinkosaugininkai žada aiškintis situaciją.

Kaip skelbė delfi.lt, darbai vykdyti praėjusią savaitę, juos atlikti merui padėjo jo įkurto judėjimo „Už Druskininkus“ atstovai. Pažymima, kad kranto linijos praplėtimas gali turėti įtakos ir teismų sprendimams, nes taip atstumas nuo ginčijamo statinio pakrantėje iki upės pakrantės apsaugos zonos padidėjo ir atitinka reikalaujamus penkis metrus.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas jau anksčiau neskundžiamu sprendimu įpareigojo R. Malinauską nugriauti sodyboje pastatytos tvoros su betoniniais pamatais dalį, pažeidžiančią penkių metrų upės pakrantės apsaugos juostos plotį. Tai, anot delfi, meras jau padarė.

Kauno apygardos teismas šiuo metu nagrinėja dar vieną bylą, kurioje prokurorai prašo panaikinti mero sodybos rekonstrukcijos sprendinius, statybų leidimą, išduotą Druskininkų savivaldybės bei nugriauti iš ūkinio į gyvenamąjį rekonstruotą pastatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius