Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 17

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis prašo teisėsaugos išnagrinėti Viešųjų pirkimų tarnybos išvadas dėl gaisrų stebėjimo sistemos

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis paprašė prokurorų ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) išnagrinėti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) teikiamas išvadas, kad Generalinė miškų urėdija pažeidė įstatymą, įsigydama beveik 44 mln. litų kainavusią gaisrų stebėjimo sistemą, rašo „Lietuvos žinios“.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė dienraštį informavo, kad tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

Nagrinėti Generalinės miškų urėdijos diegiamą Vieningos antžeminės automatinės miško gaisrų stebėjimo sistemos projektą VPT pradėjo praėjusių metų vasaros pradžioje. Generalinė miškų urėdija su pateiktomis išvadomis kategoriškai nesutinka. Viešai paskelbtas išvadas kritiškai vertina ir technikos tiekėjai, ir su ja bandymus atlikę ekspertai.

Pasak aplinkos ministro, jei prokurorai ir FNTT įvertintų, kad pateiktos VPT išvados pagrįstos, už neracionalius pirkimus turėtų atsakyti jų organizatorė – Generalinės miškų urėdijos vadovybė. Be to, tokiu atveju iškiltų grėsmė, kad Lietuvai tektų grąžinti netinkamai panaudotą ES paramą – apie 30 mln. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius