Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Aplinkos ministro pasitikėjimą praradęs buvęs jo patarėjas Kęstutis Rupulevičius siekia grįžti į darbą

Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko iš patarėjo pareigų atleistas Seimo narės Astos Baukutės sutuoktinis Kęstutis Rupulevičius siekia, kad atleidimas būtų pripažintas neteisėtu, o jis pats grąžintas į pareigas.
Kęstutis Rupulevičius
Kęstutis Rupulevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jo skundą trečiadienį ketina pradėti nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT).
K.Rupulevičiaus taip pat reikalauja priteisti jam vidutinį darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą, BNS sakė VAAT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė.

Jis mano, kad buvo atleistas pažeidžiant procedūrinius reikalavimus. Jis neturėjo galimybės ministrui pateikti savo pozicijos, K.Rupulevičiaus argumentus teismui dėstė VAAT atstovė.

„Jis teigia, kad tik šių metų gegužės mėnesį sužinojo, jog yra atleistas iš pareigų, (...) kad apie atleidimą jis nebuvo informuotas“, – sakė S.Jacinevičienė–Baltaduonė.

Pagal teismui pateiktą medžiagą, K.Rupulevičius tvirtinta šių metų liepą kreipęsis į Aplinkos ministeriją ir tik tuomet sulaukęs oficialaus pranešimo, kad jis atleistas iš aplinkos ministro patarėjo pareigų 2009 metų rugsėjo 25 dieną kaip praradęs G.Kazlausko pasitikėjimą.

„Jis mano, kad buvo atleistas pažeidžiant procedūrinius reikalavimus. Jis neturėjo galimybės ministrui pateikti savo pozicijos“, – K.Rupulevičiaus argumentus teismui dėstė VAAT atstovė.

Be to, buvęs patarėjas tvirtina praėjusių metų rugsėjo 23 dieną išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kurios turėjo trukti iki šių metų rugpjūčio 10 dienos.

K.Rupulevičius Aplinkos ministro patarėjo pareigų neteko po skandalo, kai jo vairuojamas visureigis prie Seimo kliudė ir nuvertė šviesoforą. Vairuotojas tada paspruko iš įvykio vietos.

Įtarta, kad jį vairavęs K.Rupulevičius buvo neblaivus, nes tą dieną šventė gimtadienį, bet to įrodyti nepavyko.

Tyrimą atliekantys pareigūnai keletą dienų negalėjo rasti ir automobilio. A.Baukutė teigė, kad jos žiniomis, automobilis yra Klaipėdoje, nors tuo metu jis stovėjo viename sostinės remonto dirbtuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius