Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 20

Aplinkosaugininkams norima leisti naudoti elektrošoką

Aplinkos ministerija siekia, kad aplinkosaugininkams būtų leista naudoti elektros šoko įtaisus su iššaunamosiomis adatomis, lanksčiais laidais sujungtomis su aukštos įtampos elektros energijos šaltiniu.
Elektrošokas
Elektrošokas / Telšių policijos nuotr.

Aplinkos ministerija parengė tai numatančius Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo ir Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pakeitimo projektus.

„Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, kai keliskart padidintos baudos už administracinius teisės pažeidimus, aplinkos apsaugos srities žalos dydžiai, aplinkos apsaugos pareigūnams išaugo rizika būti sužalotiems vykdant tarnybines pareigas. Statistika rodo, kad pastaruoju metu padaugėjo pasipriešinimo atvejų prieš pareigūnus, todėl manome, kad tikslinga pareigūnams suteikti teisę apsiginti“, – sakė ministras Valentinas Mazuronis.

Nors šiuo metu aplinkosaugos pareigūnai turi teisę naudoti šaunamąjį ginklą, elektros šoko įtaiso panaudojimas yra efektyvesnis. Palyginus šių ginklų panaudojimu sukeltas pasekmes, elektros šoko, priešingai nei šaunamojo ginklo, panaudojimas pasekmių nesukelia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius