-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 14

Aptikta kontrabandinių cigarečių bei degalų

Ketvirtadienį Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams įkliuvo du Lietuvos piliečiai, kurių automobilių kuro bakuose muitinės pareigūnai aptiko cigarečių ir kitos rūšies degalų.
Muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių.
Muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių. / KTM nuotr.

Automobiliu „VW PASSAT“ apie vidurdienį į Nidos kelio postą iš Rusijos Federacijos atvykęs 58 metų Šalčininkų rajono gyventojas V.P. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo nešiojamoje talpykloje gabenantis 10 litrų dyzelinio kuro. Tačiau pareigūnai po automobilio variklio dangčiu aptikto specialiai pritaikytą 5 litrų kuro talpą, žarnele sujungtą su varikliu.

Kilus įtarimams, kad automobilio kuro bake gali būti ne tik degalai, skirti automobiliui, muitinės pareigūnai nutarė jį apžiūrėti detaliau. Įtarimai pasitvirtino – vietoj dyzelinio kuro V.P. buvo prisipylęs 100 litrų benzino. Vairuotojas muitinės pareigūnams pasakojo, kad degalinėje tiesiog suklydo ir prisipylė ne tos rūšies degalų, o papildomą 5 litrų talpyklą su dyzeliniu kuru neva įsirengė tam, kad dėl įvykusios apmaudžios klaidos galėtų automobiliu važiuoti.

390 litų įvertintas benzinas ir automobilis sulaikyti, o V.P. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 500 litų iki 3 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

Nesėkminga rugpjūčio 13 d. buvo ir Šilalės rajono gyventojui A.K. 39 m. vyriškio vairuojamą automobilį „AUDI 100“ Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai patikrinimui sustabdė Klaipėdos mieste.

Patikrinę transporto priemonę muitinės pareigūnai automobilio dujų balione įrengtoje slėptuvėje aptiko 398 pakelius cigarečių „BOND STREET LIGHTS“, paženklintų Rusijos Federacijos banderolėmis.

Per 2 tūkst. litų įvertinti tabako gaminiai ir automobilis taip pat sulaikyti. Vyriškiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už šį pažeidimą A.K. gresia bauda nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius