Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

Ar L.Stankūnaitei bus leista auginti D.Kedžio dukrą, nuspręsti turės Kėdainių teismas

Lietuvos apeliacinis teismas Kauno miesto apylinkės teisme nagrinėtą civilinę bylą, kurioje buvo sprendžiamas motinos valdžios apribojimo klausimas pagal Drąsiaus Kedžio ieškinį jo dukros motinai Laimutei Stankūnaitei, perdavė nagrinėti Kėdainių rajono apylinkės teismui.
Teisme
Laimutė Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Apeliacinio teismo atstovė spaudai, byloje ieškovas Drąsius Kedys yra pareiškęs ieškinį atsakovei Laimutei Stankūnaitei dėl motinos valdžios apribojimo. Byloje dalyvauja ieškovo ir atsakovės dukros D.K. įstatyminė atstovė, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Šioje byloje Kauno miesto apylinkės teismas 2010 m. vasario 8 d. nutartimi perdavė Lietuvos apeliaciniam teismui spręsti byloje pareikštus nušalinimo prašymus. Bylos nagrinėjimo metu D.K. globėja N.Venckienė pareiškė nušalinimą Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai Irenai Poderienei, kadangi yra nagrinėjusi bylą, kurioje dalyvavo tada dar teismo antstole dirbusi I.Poderienė.

Byloje nušalinimus visiems Kauno miesto apylinkės teismo bei Kauno apygardos teismo teisėjams pareiškė ir atsakovės L.Stankūnaitės atstovė.

Apeliacinis teismas pripažino, kad Kauno apygardos teismo teisėja kaip teisėta mergaitės atstovė turi suinteresuotumą bylos baigtimi. Atsižvelgiant į tai, kad Kauno miesto apylinkės teismo procesinės ir administracinės veiklos priežiūros kontrolę atlieka Kauno apygardos teismas, kuriame dirba mergaitės globėja, yra pagrindas abejoti, ar šie teismai galėtų objektyviai ir nešališkai išnagrinėti šią bylą.

Kartu teismas atkreipė dėmesį, kad šioje byloje apeliacine tvarka sprendžiant kilusius procesinius klausimus, jų nagrinėjimas jau du kartus buvo perduotas iš Kauno apygardos teismo Vilniaus apygardos teismui dėl absoliutaus nušalinimo pagrindo egzistavimo. Todėl, atsižvelgiant į galimą byloje priimtų nutarčių ir sprendimų apskundimą ir neišvengiamą bylos perdavimą nagrinėti apeliacine tvarka kitam teismui, siekiant ateityje ekonomiško ir operatyvaus bylos nagrinėjimo, Lietuvos apeliacinis teismas pripažino, kad yra pagrindas Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje esančius apylinkės teismų teisėjus nušalinti nuo civilinės bylos nagrinėjimo.

Byla perduodama nagrinėti kitos apygardos teismo (Panevėžio) teritorijoje esančiam artimiausiam apylinkės teismui – Kėdainių rajono apylinkės teismui.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius