Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Architektų diena Klaipėdoje – su naujom iniciatyvom ir idėjom

Penktadienį, liepos 1-ąją, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija vėl pakvies visuomenę į Tarptautinės architektų dienos renginius, šurmuliuosiančius ne tik Klaipėdos senamiestyje.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemetinės šventės idėja – atsinaujinti, organizacijos nariams ir visuomenei pristatyti architektūrai artimas naujas pilietines iniciatyvas, skatinti tarpusavio dialogą ir diskusiją su bendruomene. Šventės moto: „Iniciatyvos sujungia krantus“.

Tarptautinės architektų dienos proga LAS Klaipėdos apskrities organizacija rengia diskusijas, visuomenei pristatys tradicinę kasmetinę parodą, apžvelgiančią praėjusių metų architektų kūrybinę panoramą bei leidinį „Klaipėdos architektūra 2010”. Po rimtų pokalbių ir apibendrinimų šventės dalyviai leisis į dviračių žygį palei Danės upę, išskirdami naujas miesto erdves, kurių ateities plėtra priklausys ir nuo architektų kūrybinio polėkio. Beje, dviračių žygis duos startą naujai LAS Klaipėdos apskrities organizacijos iniciatyvai – būsimųjų architektų konkursui metinei stipendijai laimėti. Į ją pretenduojantys jaunuoliai turės galimybę apžvelgti Danės paupio vietas, kurioms bus raginami rengti projektus-kursinius darbus.

Bene svarbiausias Tarptautinės architektų dienos įvykis – LAS Klaipėdos apskrities organizacija per šventę pasipildys beveik 10-ia naujų narių. „Mums tai reikšmingas faktas, nes po kelių metų pertraukos organizacija vėl ima augti. Nauji žmonės – tai ir naujos iniciatyvos, naujos idėjos bei energija. Visa tai gyvybiškai reikalinga norint veikti kūrybiškai ir efektyviai, maksimaliai išnaudoti šiandienines galimybes“,- sako LAS Klaipėdos apskrities organizacijos pirmininkas Romualdas Gailius.

LAS Klaipėdos apskrities organizacijos bendruomenė laikotarpiu „nuo šventės iki šventės“ sugebėjo palikti ne vieną gražų pėdsaką krašto gyvenime. Klaipėdiečių architektų darbai pelnė įvertinimus tarptautinėse ir nacionalinėse parodose, buvusi organizacijos vadovė R. Staševičiūtė buvo išrinkta į Klaipėdos miesto tarybą, susivieniję pajūrio architektai savo peticija, raginančia taisyti ydingus įstatymus, prisibeldė net į prezidentūros duris. Vienas reikšmingiausių įvykių – sėkmingai startavęs ir tebevykstantis tarptautinis profesinių mainų „Leonardo da Vinci“ projektas, atvėręs galimybes 16-ai jaunųjų kūrėjų stažuotis Europos architektūros bendrovėse.

„LAS Klaipėdos apskrities organizacija jau daugiau nei dešimtmetį per Tarptautinę architektų dieną sujudina bendruomenę, atkreipia visuomenės dėmesį į krašte kuriančius architektus, jų darbus bei iniciatyvas. Šiemet prie mūsų jungiasi ir naujos pilietinės iniciatyvos. Jungiame krantus, kad vieni kitus geriau pažintume, suprastume, tobulėtume ir susikalbėtume, nes būtent dialogo šiandien labiausiai ir trūksta mūsų visuomenėje“,-sako LAS Klaipėdos apskrities organizacijos vadovas, kviesdamas į Tarptautinės architektų dienos renginius ne tik kolegas, organizacijos narius-senjorus, bet ir visus prijaučiančius architektūrai ar besidominčius ja.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius