-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 28

Artėjant Mirusiųjų atminimo dienai, bus pagerbti Anapilin iškeliavę valstybės politikai ir Nepriklausomybės gynėjai

Spalio 28 d., penktadienį, artėjant Visų Šventųjų ir Vėlinių dienoms, Lietuvos Respublikos Seimo vardu Vilniaus Kairėnų, Rokantiškių, Karveliškių kapinėse bus uždegtos žvakutės, pagerbti ir padėtos gėlės ant mirusių Lietuvos Respublikos Seimo narių.
Kryžius
Kryžius / LNK nuotr.

Žvakutės ir gėlės bus padėtos ant Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Česlovo Kudabos kapų, Kauno Petrašiūnų, Panemunės, Romainių kapinėse – ant Vasario 16-osios Akto signatarų Saliamono Banaičio, Stepono Kairio, Petro Klimo, Aleksandro Stulginskio, Steigiamojo Seimo narių, I, II, III Seimų vadovybės, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų, Lietuvos Respublikos 1990–2012 metų Seimų kadencijų mirusių Seimo narių ir kitų žymių visuomenės, kultūros veikėjų ir kovotojų už tėvynės laisvę kapų.

Taip pat Seimas kreipėsi į miestų ir rajonų savivaldybes prašydamas pagerbti ir padėti gėlių ant Steigiamojo Seimo narių, Vasario 16-osios Akto, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų, Seimo narių ir žymių visuomenės veikėjų kapų. Prašymas išsiųstas ir Užsienio reikalų ministerijai, kad Lietuvos Respublikos diplomatinių atstovybių darbuotojai pagerbtų diplomatus, žymius politikos, visuomenės ir kultūros veikėjus, palaidotus užsienio valstybėse, padėdami gėlių ir uždegdami žvakučių.

Anapilin išėjusių valstybės politikų ir Nepriklausomybės gynėjų amžinojo poilsio vietas aplankys ir Seimo valdybos nariai.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pagerbs Lietuvos didvyrių bei iškilių žmonių atminimą. 13.30 val. pagerbs savanorio Artūro Sakalausko atminimą prie jo žūties vietą ženklinančio paminklinio akmens (A.Goštauto g.). 13.45 val. aplankys lietuvių tautos patriarcho gydytojo Jono Basanavičiaus, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Jono ir Petro Vileišių, Balio Sruogos ir Povilo Višinskio kapus, padės gėlių prie kenotafo Kazimierui Bizauskui, Pranui Dovydaičiui ir Vladui Mironui bei prie paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę ir Nepriklausomybę (Rasų kapinės). 14.30 val. padės gėlių prie Laisvės gynėjų memorialo ir ant Antakalnio kapinėse palaidotų signatarų kapų, šiais metais išėjusio Anapilin poeto, visuomenės ir kultūros veikėjo Justino Marcinkevičiaus ir  kitų žymių kultūros, visuomenės veikėjų kapų, kurių gimimo ar mirties sukaktis minime šiais metais (Antakalnio kapinės).

Seimo Pirmininko pavaduotoja Virginija Baltraitienė spalio 30 d. Gėlainių kaimo kapinėse uždegs žvakutes ir padės gėlių ant Seimo nario Antano Būdvyčio kapo, spalio 31 d., pirmadienį, Kėdainių kapinėse – ant Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Povilo Aksomaičio kapo, 1991 metais už Tėvynės laisvę žuvusių Alvydo Kanapinsko ir Vytauto Koncevičiaus kapų.
Seimo Pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas apsilankys Pabradės kapinėse (Švenčionių raj.) ir uždegs žvakutę ant 1992–1996 m. Seimo kadencijos nario Everisto Raišuočio kapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius