Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

Artėjantis labdaros vakaras bus kuklesnis

Artėjančio Kalėdinio labdaros vakaro, vyksiančio jau dvidešimtąjį kartą, rengėjai atskleidė, jog jo metu bus rengiamas meno kūrinių aukcionas, tačiau visų tą vakarą įvyksiančių siurprizų neatskleidė.
Pristatant artėjantį labdaros vakarą, savivaldybėje pasirodė ir Kalėdų senelis
Pristatant artėjantį labdaros vakarą, savivaldybėje pasirodė ir Kalėdų senelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje įvyko spaudos konferencija, skirta pristatyti artėjantį jubiliejinį, dvidešimtą kartą organizuojamą, Kalėdinį labdaros vakarą. Spaudos konferencijos svečius pasveikino Kalėdų senelis, kuris padėkojo savo pagalbininkei linksmajai našlei Hanai ir jos linksmintojui muzikantui už aktyvią pagalbą renkant lėšas jubiliejiniam labdaros vakarui.

Spaudos konferenciją pradėjęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad kalėdiniai labdaros vakarai miesto rotušėje yra viena iš seniausių labdaros renginių tradicijų mieste ir šalyje. Ši tradicija parodė, kad ilgalaikė labdaringa veikla įgavo didžiulę miesto bendruomenę vienijančią jėgą. Meras padėkojo idėjos sumanytojams ir pirmiesiems jos įgyvendintojams, taip pat išreiškė viltį, kad Kalėdos Kaune bus šviesios ir gražios.

Organizacinės darbo grupės pirmininkas, Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius papasakojo, kad jau antri metai iš eilės yra apsispręsta šio vakaro metu surinktas lėšas aukoti sergantiems vaikams, ketinama pirmiausia paremti socialiai remtinų šeimų vaikus. Pirmininkas pastebėjo, kad šiais metais tikriausiai nepavyks surinkti didelės sumos ir finansiniai rezultatai bus prastesni.

Organizacinės darbo grupės narė, miesto Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė pristatė labdaros kaupimo rezultatus ir paminėjo, kad dabar yra sukaupta beveik 40 tūkst. Lt. Aktyviai aukoja miesto verslo įmonės, organizacijos. Išsami informacija apie labdaros rinkimą yra skelbiama savivaldybės tinklapyje. Labdaros vakaro sąskaita bus pildoma iki pat sausio mėnesio pradžios, tad paskutinieji skaičiai bus žinomi ir skelbiami kitų metų pradžioje.

E.Gudišauskienė pasidžiaugė, kad miesto pirmosios ponios Jurgitos Kupčinskienės idėjai – kalėdinio vakaro metu surengti labdaringą aukcioną – pritarė miesto galerijų savininkai ir menininkai, kurie paaukojo 28 meno kūrinius, jų pradinės vertės suma yra 8300 litų. Kai kuriuos juvelyrikos, tapybos ant šilko darbus autoriai specialiai sukūrė šiam vakarui. Taip pat siekiama, kad šventinio vakaro išlaidos būtų kuo mažesnės, o meninė programa taip pat būtų atliekama labdaringai.

Kultūros skyriaus Renginių koordinavimo poskyrio vedėja Vida Jasaitytė pristatė labdaros vakaro režisūrinį sprendimą, koncertinę programą, kuri skirta paminėti Laikinosios sostinės 90–metį, taip pat pakviestus vakaro svečius, buvusius kauniečius, o dabar žymius Lietuvos visuomenės veikėjus, Lietuvos televizijų žvaigždes. V. Jasaitytė atkreipė dėmesį, kad ne visi siurprizai šioje spaudos konferencijoje buvo atskleisti, todėl intriga išliks iki pat renginio dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius