Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 13

Artūras Paulauskas: Briuselis stengiasi, kad neliktų tikinčiųjų Dievą ir nebūtų skirtingų lyčių

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, „darbietis“ Artūras Paulauskas interviu savaitraščiui „Litovskij kurjer“ aršiai sukritikavo eurokomisarę Viviane Reding, kuri vizito Lietuvoje metu pasakė, jog Europos Sąjunga nežiūrės pro pirštus, jei Lietuva priims homofobiškus įstatymus.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimas svarsto, ar įteisinti baudas seksualinėms mažumoms už „informacijos apie homoseksualumą viešinimą“, neseniai pateiktos pataisos, kuriomis norima nustatyti, kad homoseksualumo kritika, įtikinėjimai keisti orientaciją nebūtų laikomi diskriminavimu ar patyčiomis.

„Aš manau, kad Briuselis, o konkrečiau – Briuselio valdininkai nuėjo taip toli, kad net nesupranta normalios gyvenimo logikos, pagrindinių gamtos dėsnių. Visa tai tarsi atitrūkę nuo realybės. Pavyzdžiui, neseniai Seimo kuluaruose girdėjau, kad Briuselio vadovavimas dabar jau ne itin skiriasi nuo diktatoriško vadovavimo, kokiu visai neseniai Lietuvą valdė komunistinis Kremlius. Visų pirma turiu omenyje ne ekonominius, o socialinius klausimus: stengimąsi, kad neliktų tikinčiųjų Dievą, kad nebūtų skirtingų lyčių, žmonės būtų vienos lyties. Tarp kitko, kalbant apie lyčių skirtumų neigimą, iki to net komunistai nebuvo nuėję“, – atsakydamas į klausimą apie V.Reding pasisakymus vizito Lietuvoje metu, sakė A.Paulauskas.

NSGK pirmininkas pridūrė, kad jam atrodo, jog šiuo metu norima sunaikinti žmogaus savitumą – lytį, tautybę.

„Ne per seniausiai išgirdau, kad vaikų darželių dokumentuose neprašoma nurodyti tėvo ir motinos, atsirado nauja forma „tėvas 1” ir „tėvas 2”. Ar tai nėra puikus pavyzdys, kad mėginama išnaikinti tradicijas?“, – pridūrė jis.

„Aš negaliu suprasti, kaip visuomenė gali neigti lyčių skirtumus. Kaip galima atimti vaikus iš šeimų, jei tėvas kalbėjo pakeltu tonu ir pasakė ką nors griežčiau? Pakelk balsą – ir iškart ateis policija, ištrauks tave iš šeimos, lyg būtum chuliganas. Kaip to reikia? Kam taip naudinga? Atsakymų į šiuos klausimus reikia ieškoti“, – sakė jis.

Seimo narys priminė JAV patirtį.

„Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas leido netradicinės seksualinės orientacijos asmenims tarnauti kariuomenėje. Tačiau niekas nepasako, ar tai sustiprino ginkluotąsias pajėgas, ar susilpnino“, – samprotavo jis ir pridūrė, kad Lietuva neturėtų sekti tokiais pavyzdžiais.

„Kiekviena tauta yra suinteresuota daugintis, didinti populiaciją. Vaikai turi tapti nacionaline idėja: kad gimtų, augtų, rastų savo vietą šiame sudėtingame pasaulyje. Ir pratęstų tautos gyvybę. Manau, didesnės misijos žmonija neturi“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius