Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 27

Artūras Zuokas: jei valdžia neišgirs mūsų siūlymų, kaip mažinti šilumos kainas, žmonės protestuos

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigia, kad jeigu Vyriausybė ir Energetikos ministerija nepalaikys jo idėjos, kaip sumažinti šildymo kainas, į gatves išeis minios nepatenkintų žmonių. „Jeigu jie neišgirs mūsų balso, gal išgirs tūkstančių žmonių, kurie gaus pirmąsias sąskaitas už šildymą, balsus“, – antradienį kalbėjo sostinės vadovas.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje, be A.Zuoko, dalyvavo socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo Krikščionių frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis, „darbietis“ vicemeras Jonas Pinskus ir jo partietis Vytautas Gapšys, buvo pristatytas šildymo kainų mažinimo planas.

„Mes matome galimybę sumažinti šilumos kainą dar nuo šio šildymo sezono“, – pabrėžė A.Zuokas. Jo teigimu, kaina visoje šalyje galėtų mažėti vidutiniškai 20 proc.

Skaičiavimai, kuriuos, anot iniciatorių, atliko energetikos ekspertai, buvo nusiųsti energetikos ministrui Arvydui Sekmokui, Vyriausybei bei Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai.

„Vakar kalbėjau su energetikos viceministru, mus džiugina faktas, kad Energtikos ministerija jau pradėjo skaičiavimus pagal mūsų pateiktą siūlymą“, – pridūrė A.Zuokas.

A.Zuoko planas toks: padidinti elektros supirkimo kvotą Vilniaus 3-ajai termofikacinei elektrinei ir gauti už jos gaminamą elektrą tokią pačią kainą, kokią nustatė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija „Lietuvos elektrinei“ Elektrėnuose.

Iš to gauta nauda, anot mero, būtų 360 mln. litų, kurie būtų saugomi energetikos ministrui pavaldžiame fonde.

„Nežiūrint į tai, kad dujų kaina auga, mūsų siūlymas leistų kiekvienam gyventojui sutaupyti 4,22 cento už kWh. Siūlymas paremtas ne tik energetikos specialistų paskaičiavimais, bet remiasi ir Valstybės kontrolės išvadomis, kurios buvo pateiktos praėjusiais metais“, – pabrėžė jis.

Socialdemokratų vadovas A.Butkevičius svarstė, jog galbūt valdžia neturi pakankamai noro spręsti šilumos kainų klausimą, arba kažkas valdantiesiems daro spaudimą, kad šis klausimas nejudėtų iš vietos. „Politikai turi suprasti, kad be ryžtingų veiksmų kalbėti apie realų kainos mažėjimą negalima“, – tikino politikas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius