-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Artūras Zuokas Kanuose investuotojų oro linijoms nerado, bet užsimena konsultacijoms dėl nacionalinio stadiono kviesiantis „Wembley“ stadiono projektuotojus

Nekilnojamojo turto parodoje MIPIM Kanuose esantis Vilniaus meras Artūras Zuokas neslepia – Vilniaus planai, ambicijos, plėtros galimybės palyginti su pasaulio miestų yra labai nedidelės. Tačiau esą Lietuvos sostinė investuotojus domina. Net ir tuos, kurie čia nukentėjo ekonominės krizės metu.
Nekilnojamojo turto paroda MIPIM Kanuose
Nekilnojamojo turto paroda MIPIM Kanuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vilniumi domisi investuotojai, kurie mato, kad Baltijos šalyse, Lietuvoje, Vilniuje pradedama atsigauti po krizės. Tą jaučiu iš susitikimų skaičiaus, kalbėjimosi su tais verslininkais, kurie nukentėjo per krizę Lietuvoje, bet vėl žvalgosi, ką Vilnius gali pasiūlyti“, – iš parodos Kanuose 15min.lt sakė A.Zuokas.

Tiesa, apie konkrečius planus ir galimas investicijas kol kas kalbėti esą anksti. Paklaustas, gal surado jau investuotoją savivaldybės kuriamai oro linijų bendrovei „Air Lituanica“, meras teigė, jog tai nėra tas projektas, kuriam investuotoją galima rasti MIPIM parodoje.

„Bet labai svarbu ir visi tai pabrėžia, kad susisiekimas su Vilniumi tiems, kuriems svarbus atvykimo laikas ir greitis, yra labai prastas. Todėl mūsų projekto pristatymas daug kam suteikė vilčių, kad Vilnių pasiekti verslui ir investuotojams bus ženkliai paprasčiau nei anksčiau. Neabejotinai susilaukėme tokio kaip ir paskatinimo, palaikymo, kad Vilniui geresnio susisiekimo labai reikia“, – tvirtino meras.

A.Zuokas pasakojo dalyvavęs iš viso pasaulio suvažiavusių merų diskusijoje, kur buvo brėžiamos aktualiausios kryptys pasaulio miestams. Ir esą visi pabrėžia susisiekimo svarbą.

A.Zuokas neslepia MIPIM norįs ne tik rasti investuotojų, bet ir pasisemti naujų idėjų.
A.Zuokas neslepia MIPIM norįs ne tik rasti investuotojų, bet ir pasisemti naujų idėjų.

Investuotojus, anot mero, domina Vilniuje vykdomi privataus ir viešojo kapitalo projektai, tramvajus. Konkursą šiam projektui norima skelbti jau šių metų pabaigoje. Taip pat domimasi partneryste investicijoms į ofisus ir komercines patalpas, logistikos centras su „Lietuvos geležinkeliais“. Kalbų buvo ir apie esamų pastatų modernizavimą, ypač visuomeninių – mokyklų, stadionų, sporto infrastruktūros.

„Turėjome puikių susitikimų su projektuotojais, kurie yra ne vieną stadioną perprojektavę ir perstatę. Pavyzdžiui, antradienį susipažinau su projektuotojais, kurie perprojektavo „Wembley“ stadioną. Jie sako, kad galėtų padėti įvertinti mūsų nacionalinio stadiono situaciją, ką galima būtų padaryti, kad jis būtų funkcionalus, naudojamas kiek įmanoma dažniau, nebūtų per didelis, o jo kaina būtų mažesnė, negu šiuo metu suplanuota“, – sakė A.Zuokas.

Nors ir pastebėjęs, kad Vilniaus bei Lietuvos ambicijos kiek mažesnės, negu kitų pasaulio miestų, vis dėlto A.Zuokas nuvertinti savo valdomo miesto nenorėtų. Esą Vilnius patenka tarp tų miestų, kuriuose gyventojus skaičius nemažėja, o išlieka stabilus, nors ir nesusiduriama su tokiomis problemomis, kaip, tarkim, Londone

„Teko bendrauti su Londono meru, kuriam didžiausias galvos skausmas yra, kaip pastatyti gyvenamuosius namus ir priimti bei apgyvendinti kuo daugiau žmonių, – pasakojo A.Zuokas. – Labai svarbi yra gyvenimo kokybė, infrastruktūra, susisiekimas, kultūriniai projektai, muziejai ir visa kita, kad sukurtume palankią aplinką gyventojams dirbti ir gyventi. Jeigu ne, tokie miestai ir toliau būtų pasmerkti tuštėjimui ir mažėjimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius