Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 05 20

Artūras Zuokas tapo režisieriumi ir operatoriumi

Jeigu Vilniaus gatvėse sutiksite riedžiu važiuojantį ir su savimi besikalbantį Artūrą Zuoką, nenustebkite. Tapęs meru, A.Zuokas tapo ir režisieriumi, kuris keliaudamas į darbą ar šiaip važinėdamas kuria trumpus filmukus apie miesto gyvenimą, paįvairindamas juos šmaikščiais komentarais ir pažadais viską sutvarkyti.
Riedis – kasdienė A.Zuoko transporto priemonė.
Riedis – kasdienė A.Zuoko transporto priemonė. / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Prieš mėnesį sostinės meru vėl išrinktas A.Zuokas sugalvojo naują pramogą sau ir miestiečiams. Važinėdamas po Vilnių riedžiu jis tas keliones filmuoja ir komentuoja, ką tuo metu mato aplinkui. Vėliau trumpus režisieriaus A.Zuoko filmukus gali pamatyti socialinių tinklų bei oficialaus savivaldybės tinklalapio lankytojai.

Merui užkliūna tiek apibyrėjęs Gedimino prospekto grindinys, tiek užrakintas patrauklus parkelis miesto centre, jis pažada pakeisti sudegusį suoliuką Lukiškių aikštėje, pastatyti daugiau šiukšliadėžių.

Bet pamatęs du alkoholį Neries pakrantėje gurkšnojančius vyrukus A.Zuokas atlaidus. „Čia vyrukai akivaizdžiai pažeidinėja viešąją tvarką. Ką gi – pirmą kartą perspėsim“, – į kamerą tarsteli meras.

Rodo ir gerus pavyzdžius

Savo virsmą režisieriumi ir operatoriumi A.Zuokas aiškina tuo, kad tai dar viena priemonė bendrauti su gyventojais.

„Naudodamasis šiandieninėmis galimybėmis – vaizdo priemonėmis, kurios neatima laiko ir leidžia važiuojant filmuoti tai, ką matau, ir socialiniais tinklais, galiu pateikti savo nuomonę, paskatinti žmones domėtis miestu“, – taip savo pasiryžimą filmuoti miestą paaiškino meras.

Miestą meras teigė filmuojantis tiek važiuodamas į darbą, tiek grįždamas po jo į namus, tiek savaitgaliais. „Aš norėčiau pabrėžti tam tikrą vilniečių išskirtinumą gerąja prasme – jie turi labai didelį atsakomybės jausmą ir myli savo miestą. Pastebiu tokius akcentus, kaip kad automobilis sustoja ne ant dviračio tako, bet šalia jo. Noriu, jog žmonės suprastų – tai geras pavyzdys, kuriuo reikėtų sekti. Kaip ir, tarkim, vairuotojai, kurie rodo posūkius persirikiuodami ar sukdami“, – dėstė A.Zuokas.

Nepamiršta savo vaizdo reportažuose meras pabrėžti ir to, kokia ilga jo darbo diena. „Į darbą atvažiavau po septynių, o grįžtu dešimtą valandą vakaro. Žmona turi teisę pykti“, – atsidūsta A.Zuokas, linkėdamas miestui labos nakties.

Vienas iš A.Zuoko sukurtų filmukų – jūsų dėmesiui:

VIDEO: Namo namo po darbų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius