-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 03

Artūro Zuoko judėjimas į Seimą norėtų kandidatuoti kartu su Krikščionių ir Valstiečių partijomis – televizijos šaltiniai

Sostinės meras Artūras Zuokas oficialiai pareiškė neketinantis dalyvauti kitų metų Seimo rinkimuose, bet juose dalyvaus A.Zuoko įkurtas visuomeninis judėjimas „Taip!“.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Neoficialiomis TV3 televizijos žiniomis, A.Zuokas nori sudaryti priešrinkiminį bloką su ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių partija ir Ramūno Karbauskio vedama Valstiečių partija.

Anot televizijos, artimiausiu metu turėtų prasidėti visuomeninio judėjimo „Taip“ keitimo į partiją procedūra. Su šia partija politikas ketina dalyvauti kitų metų Seimo rinkimuose, tačiau mero posto į parlamentaro kėdę tikina nekeisiantis. 

„Aš vesiu sąrašą, tačiau, be abejo, kad Seimo nario mandato aš neimsiu“, – sakė Vilniaus vadovas.

Būsimą partiją A.Zuokas įvardija kaip liberaliosios pakraipos modernią politinę jėgą.

Neoficialiomis žiniomis, judėjimas „Taip!“ nesitiki vienas peržengti penkių proc. barjero, būtino patekti į Seimą, todėl žvalgosi partnerių. Televizijos šaltinių Seime teigimu, A.Zuokas dėl bendradarbiavimo Seimo rinkimuose kalbasi su G.Vagnoriaus Krikščionių partija ir R.Karbauskio valstiečiais. Pats judėjimo „Taip!“ lyderis patvirtina apie derybas su Krikščionių partija.

„Mes šiandien kalbamės su labai plačiu spektru partijų, tarp jų – ir su jūsų minėta Krikščionių partija, ir jeigu mes rasime tam tikrų taškų, kurie mes jungia, kalbant apie ateitį, visą laiką tada lengviau susitarti dėl jos“, – kalbėjo Vilniaus meras

G.Vagnorius taip pat patvirtina besiderantis su A.Zuoku dėl bendro priešrinkiminio bloko, tuo metu R.Karbauskis tai neigia

„Mūsų politinių derybų tikslas yra aiškus: pabandyti pasiūlyti visuomenei alternatyvą, pakviečiant į politinį junginį ne tik dabar veikiančius Seime politikus, bet ir pakviečiant naujus. Aš neabejoju, kad iki rinkimų atsiras pakankamai stipri nauja centro dešinės jėga“, – sako G.Vagnorius.

„Aš nelabai suprantu, kaip tai iš viso būtų įmanoma, bet svarbiausia turėtų vienyti idėja... Nežinau, kas galėtų vienyti liberalus ir valstiečius, požiūriai į žemės ūkį ir daugelį kitų dalykų... Todėl visa tai panašu tiktai į kalbas“, – tvirtina R,Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks 2012 metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius