Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 22

Arvydas Sekmokas apie milžinišką atlyginimą gavusio Ramino Wali įdarbinimą IAE nežinojo

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigia, kad jam nebuvo pranešta paie tai, kad Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) įdarbinamas Raminas Wali. Esą dėl jo įdarbinimo derybininku ir algos dydžio vienašališkai nusprendė iš IAE atleistas Osvaldas Čiukšys.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pono R.Wali paskyrimas man buvo nežinomas iki paskutinio momento, kai buvo paprašyta, kad su juo būtų atsisveikinta. Sąlygos, kokiomis jis buvo priimtas, kas jis toks, man taip pat nebuvo žinoma“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė A.Sekmokas. 

Pasak jo, „vieno asmens atleidimas ar neatleidimas“ iš IAE nėra toks svarbus įvykis, kad jį reiktų narstyti po kaulelį viešojoje erdvėje.

Primename, kad viena iš O.Čiukšio atleidimo priežasčių yra ta, kad jis buvo nusamdęs persų kilmės Šveicarijos pilietybę turintį ir Londone gyvenantį derybininką R.Wali. Šis asmuo padėjo Lietuvai derėtis su Rusijos kapitalo valdoma NUKEM įmone, o konservatoriams baimę sukėlė gandai apie R.Wali sąsajas su kitų šalių specialiosiomis tarnybomis.

Pranešama, kad Lietuvos specialiosios tarnybos jokių slaptų ryšių nenustatė, tik pateikė informaciją, jog R.Wali gauna labai didelį atlygį. Tuo tarpu ministras Vyriausybės valandoje aiškino, kad R.Wali algos dydį išsiaiškino pati ministerija. Remdamasi neoficialiomis žiniomis, žiniasklaida teigė, kad R.Wali už poros mėnesių darbą buvo išmokėta 600 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius