Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 12 12

Arvydas Sekmokas: „Sutartys dėl naujos atominės elektrinės Seimui bus pateiktos pavasarį“

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas sako, kad sutartis su Japonijos ir JAV korporacija „Hitachi-GE Nuclear Energy“ dėl naujos atominės elektrinės bus pasirašyta 2011–2012 metų sandūroje. Jis teigia esantis įsitikinęs, kad koncesijos sutarties ir kitų su atominės elektrinės statyba susijusių sutarčių paketas Seimui tvirtinti bus pateiktas jau 2012 metų pavasario sesijoje.
Arvydas Sekmokas ir Andrius Kubilius
Arvydas Sekmokas ir Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Laukiame regioninių partnerių konkretaus apsisprendimo, kokia dalimi jie dalyvauja atominės elektrinės statyboje. Tai sužinoti turėtume maždaug per mėnesį. Vos tik gavę šią informaciją galėsime sparčiai pajudėti sandorio pasirašymo link (...). Esu įsitikinęs, kad koncesijos sutartį ir visas kitas su atominės elektrinės statyba susijusias sutartis, kaip visą paketą, Seimui teiksime tvirtinti jau 2012 metų pavasario sesijoje“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė A.Sekmokas.

Praėjusią savaitę jis susitiko su „Hitachi“ prezidentu Hiroaki Nakanishi ir teigia gavęs patikinimą, kad visų partnerių tikslas – pasirašyti koncesijos sutartį.

Anot jo, sutarta, kad Lietuva turi užtikrinti 34 proc. viso projekto vertės finansavimą, o kiek prisidės kiti projekto dalyviai, turėtų paaiškėti per mėnesį. Lietuva suteiks statybos aikštelę, visus priešprojektinius pasiūlymus, intelektinį potencialą.

„Latvijos prezidentas visai neseniai patvirtino, kad latviai projekte ketina dalyvauti. Estai tai jau seniau yra pareiškę. Lenkai sustabdė dalyvavimą projekte. Tai jų pozicija ir turime gerbti kiekvieno partnerio apsisprendimą. Tačiau dėl atominės elektrinės projekto tai nieko nekeičia, mes toliau sieksime savo tikslų“, – į klausimą, ar iš projekto nepasitrauks latviai ir kaip vertina lenkų atsitraukimą, sakė A.Sekmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius