-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

A.Sacharukas: prokuroro kreipimasis dėl teisinės neliečiamybės yra politinis spaudimas Krikščionių partijos frakcijai

Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Aleksandras Sacharukas įsitikinęs, kad sprendimas kreiptis į parlamentą dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo yra politinis spaudimas jo frakcijai.
A.Sacharukas
A.Sacharukas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Vertinu tai kaip politinį spaudimą. Premjeras ir jo komanda siekia sudraskyti mūsų frakciją ir pasididinti koaliciją“, – pirmadienį BNS sakė A.Sacharukas.

Taip jis komentavo laikinojo generalinio prokuroro Raimondo Petrausko sprendimą kreiptis į Seimą dėl A.Sacharuko teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyrius rekomendavo R.Petrauskui pradėti ikiteisminį tyrimą dėl A.Sacharuko veiksmų ir kreiptis į Seimą su prašymu leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn bei kitaip suvaržyti jo laisvę dėl galimo dokumento klastojimo.

Konservatoriaus Kęstučio Masiulio vadovaujama parlamentinė komisija, kuri svarstė galimos apkaltos A.Sacharukui pagrįstumą, yra konstatavusi, kad šio parlamentaro veiksmuose galima įžvelgti nusikalstamos veikos subjektyvių požymių, nes jis sąmoningai ir tyčia, žinodamas Konstitucijos ir įstatymų reikalavimus, juos ignoravo ir siekė padarinių, kurių iš anksto norėjo – Lino Karaliaus pažymėjimu užregistravo Seimo posėdyje ir balsavo už jį.

Nežinau, ką aš suklastojau, – įtarimais stebėjo Krikščionių partijos frakcijos narys. – Nuėjo tiek į mišką, kad priskaldys malkų.

Komisija prokuratūros prašė ištirti, ar A.Sacharuko veiksmų negalima vertinti kaip dokumento klastojimo ir dokumento pagrobimo bei jo naudojimo.

Už tai baudžiama laisvės atėmimu iki 5 metų.

„Nežinau, ką aš suklastojau, – įtarimais stebėjo Krikščionių partijos frakcijos narys. – Nuėjo tiek į mišką, kad priskaldys malkų.“

Pasak A.Sacharuko, prokurorai privalės išnagrinėti pastarųjų penkerių metų parlamento plenarinių posėdžių įrašus ir nustatyti visus už kitą Seimo narį balsavusius parlamentarus.

„Seime kasdien „klastojami“ dokumentai. Kadangi senaties terminas – 5 metai, turės ir kitus atvejus patikrinti“, – tvirtino politikas.

Specialioji Seimo komisija nustatė, kad A.Sacharukas 11 kartų sąmoningai balsavo už frakcijos kolegą L.Karalių, kai šis buvo išvykęs atostogauti į Azijos šalis.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo generalinis prokuroras kreipiasi į Seimą.

Išklausius jo pranešimą Seimas turi nuspręsti – ar sudaryti tyrimo komisiją, ar pradėti apkaltos proceso parengiamuosius veiksmus. Prieš A.Sacharuką jau inicijuotas apkaltos procesas.

Sudarius tyrimo komisija, ši parengia ir paskelbia savo pažymą bei rezoliucijos projektą, ar patenkinti prokuroro parašymą, ar ne.

Jeigu rezoliucijos projekte numatoma patenkinti generalinio prokuroro teikimą, ji gali būti priimta, kai už projektą balsuoja daugiau kaip pusė, arba ne mažiau kaip 71, visų Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius