Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 23

Aštuoni iš dešimties vilniečių pritartų Kalvarijų turgaus rekonstrukcijai

Ketinimams sutvarkyti Kalvarijų turgavietę, kad ji taptų modernesnė, saugesnė ir patrauklesnė gyventojams pritartų net 83,5 proc. Vilniaus gyventojų, beveik septyni iš dešimties mano, jog turgų pertvarkyti ir prižiūrėti būtų efektyviausia privačių investuotojų lėšomis.
Piketuotojai antradienį tikisi išgirsti, kokia ateitis laukia Kalvarijų turgaus.
Kalvarijų turgus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokie rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Socialinės informacijos centras“ atlikto tyrimo rezultatai paskelbti šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje vykusioje apskritojo stalo diskusijoje, skirtoje aptarti ūkininkų veiklos Vilniuje iššūkius ir sprendimus, teigiama pranešime spaudai.

Apklausos rezultatai taip pat rodo, jog Kalvarijų turgavietėje lankosi nemaža vilniečių dalis. Bent kartą per mėnesį joje apsilanko daugiau nei pusė Vilniaus gyventojų, daugiau nei trečdalis pensinio amžiaus vilniečių turgavietėje apsilanko kartą per savaitę ar net dažniau. Esama turgavietės būklė netenkina beveik pusės sostinės gyventojų.

Ūkininkai, prekiaujantys savo auginta ar gaminta produkcija, pritaria planams sutvarkyti sostinės centre esančią turgavietę ir išreiškė norą aktyviau dalyvauti miesto gyvenime, siūlydami vilniečiams kokybiškus ir ekologiškus produktus.

Anot diskusijoje dalyvavusio Vilniaus mero pavaduotojo Gintauto Babravičiaus, Kalvarijų turgus yra miesto kultūros dalis, todėl svarbu užtikrinti šios turgavietės veiklos tęstinumą.

Diskusijos metu taip pat iškelta problema, kad dabartiniuose turguose atsiranda ir „gudručių“ ūkininkais save vadinančių verteivų, kurie tiesiog perparduoda pramoniniu būdu pagamintus maisto produktus, taip apgaudami pirkėjus. Pasak ūkininkų, tokia situacija kai kuriose turgavietėse išspręsta segmentavimu, kai tam tikra turgaus dalis yra skirta tik ūkininkų produkcijai.

Ūkininkų teigimu, jiems svarbu būti arčiau vilniečių, todėl galimybės prekiauti Kalvarijų turgavietėje būtų sveikintinos. Juolab, sprendžiant iš atliktos apklausos rezultatų, daugelis vilniečių Kalvarijų turguje norėtų matyti daugiau lietuviškos ūkininkų produkcijos ir ekologinių prekių. Ūkininkai pastebi, kad šiuo metu Kalvarijų turgaus aplinka nėra patogi ir pritaikyta gyventojų ir norinčių joje prekiauti ūkininkų poreikiams, ten pakankamai sunku naujai pradėti prekybą.

Diskusijoje dalyvavo Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Babravičius, mero patarėjas Kęstutis Binkauskas, Žemės ūkio rūmų atstovas Mindaugas Maciulevičius, Asociacijos „Lietuvos Prekyvietės ir Turgavietės“ vadovas, UAB „Posūkis“ direktorius Arūnas Širvinskas, kiti svečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius