Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

Atidaromos interneto prieigos bibliotekose

Ketvirtadienį daugelyje Lietuvos miestų bibliotekų atidaromos viešos interneto prieigos. Tai pirmoji dalis projekto „Bibliotekos pažangai“, kurį įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Lietuvos miestų bibliotekose nuo ketvirtadienio atidaromos viešos interneto prieigos.
Lietuvos miestų bibliotekose nuo ketvirtadienio atidaromos viešos interneto prieigos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viešosios interneto prieigos atidarymo švenčių metu gyventojai bus supažindinami su galimybėmis naudotis nemokamu internetu šalia savo namų ir taip kasdienį gyvenimą padaryti patogesnį bei turiningesnį. Tai taip pat turėtų paskatinti žmones lankytis viešosiose bibliotekose, kuriose veikia nauji, modernizuoti arba išplėsti viešos interneto prieigos centrai.

Anot projekto „Bibliotekos pažangai“ poveikio vertinimo koordinatorės Ugnės Rutkauskienės, iki šiol internetas veikė 70 proc. Lietuvos bibliotekų, tačiau daugumoje jų kompiuteriai buvo seni, o interneto ryšys lėtas. „Įrengėme 1,3 tūkst. naujų kompiuterių, paspartinome interneto ryšį, apmokėme daugiau nei 700 bibliotekų darbuotojų, kaip naudotis internetu. Dabar jie savo žinias galės perduoti lankytojams“, – sakė U.Rutkauskienė.

U.Rutkauskienė pasakojo, kad 70 mln. vertės projektas tęsis iki 2011 m. vidurio. „Kol kas internetu aprūpinome miestų bibliotekas. Nuo rudens interneto bus diegiamas kaimuose. Planuojame, kad daugiau kaip 700 kaimo bibliotekų apmokysime žmones, įdiegsime naujų kompiuterių bei internetą“, –  sakė U.Rutkauskienė.

Kas galės bibliotekose naudotis internetu, paliekama spręsti bibliotekoms. „Ar jos nuspręs leisti tik savo skaitytojus, ar norint pasinaudoti internetu nebus prašoma pirkti skaitytojo bilieto – bibliotekų reikalas. Tačiau mes, žinoma, siekiame, kad būtų taikoma ši sistema“, – teigė U.Rutkauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius