Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Atidengtas karstas sukėlė šoką

20-mečio Andriaus Marcinkevičiaus, savaitgalį žuvusio per avariją, artimiesiems teko išgyventi ne tik netekties skausmą. Pribloškiamas netikėtumas jų laukė, kai kūnas buvo atvežtas į laidojimo namus.
Laidojimo paslaugos
Karstas / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Į Kauno ritualinių paslaugų įmonę „Egvalda“ pirmadienį vakare susirinkę žuvusiojo artimieji nustėro atidengę karstą – jame gulėjo kito jaunuolio kūnas. Žuvusio kauniečio motiną ištiko šokas. Sumišę artimieji ėmė slėpti atvežtus vainikus automobilių bagažinėse, rašo „Lietuvos rytas“.

Bendrovės „Egvalda“ darbuotojai skubiai išvyko į Teismo medicinos instituto Jurbarko poskyrį, iš kur buvo atvežtas kito žmogaus kūnas. A.Marcinkevičiaus palaikai Kauną pasiekė tik antradienį paryčiais.

D.Jocienė svarstė, kad galbūt policijos pareigūnai galėjo paženklinti kūnus arba jiems gabenti skirtus maišus. Sekmadienio naktį A.Marcinkevičius su dviem vaikinais ir mergina iš Kauno greitkeliu važiavo į Klaipėdą. Netoli Butkiškės kaimo jų automobilis „Volkswagen Vento“ nulėkė į šalikelę. A.Marcinkevičius ir Dalius Mikša žuvo iš karto. Kiti du jaunuoliai buvo sunkiai sužaloti.

Žuvusiųjų kūnus į Teismo medicinos instituto Jurbarko poskyrį nuvežė ritualinių paslaugų „Raseinių rimtis“ darbuotojai.

„Policijos pareigūnai pateikė mums užduotį nuvežti į Jurbarką du kūnus. Ją ir įvykdėme“, – „Lietuvos rytui“ aiškino bendrovės „Raseinių rimtis“ direktorė Dalė Jocienė.

Jos nuomone, nesusipratimą galėjo lemti aplinkybė, kad pirmą kartą iš Raseinių į Jurbarką ekspertams vienu metu buvo nuvežti du kūnai.

D.Jocienė svarstė, kad galbūt policijos pareigūnai galėjo paženklinti kūnus arba jiems gabenti skirtus maišus. Kai vežamas vienas kūnas, suklysti esą neįmanoma, todėl ir žymėti kūno nėra jokios prasmės. Kita vertus, D.Jocienei atrodė, kad abu žuvę vaikinai buvo visiškai nepanašūs, tad juos atskirti neturėjo kilti sunkumų.

Visai kitaip kalbėjo Teismo medicinos instituto Jurbarko poskyrio teismo medicinos ekspertas Algirdas Jokšas. Jam abu žuvę kauniečiai atrodė labai panašūs. Atskirti juos pagal turimus dokumentus trukdė ir per eismo įvykį patirti sužalojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius