Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 28

Atidundanti Jūros šventė kviečia pramogauti po burėmis

Jūros šventės metu Klaipėdoje vėl svečiuosis tradicinių burinių laivų festivalio „Baltic Sail“ burlaiviai. Į šventę atvyksiantys laivai ne tik papuoš krantines, bet ir siūlys visiems norintiems išplaukti į kelių valandų trukmės iškylą buriniu laivu.
Olandų burlaivis "Flying Dutchman".
Olandų burlaivis "Flying Dutchman". / "Flying Dutchman" savininkų nuotr.

„Baltic Sail“ festivalių vėliavą į Jūros šventę šiais metais atplukdys trys burlaiviai: „Flying Dutchman“ iš Olandijos, „Libava“ iš Latvijos ir Lietuvą atstovaujanti „Arka“.

Pasiplaukiojimas burlaiviais – mokamas
Latvijos burlaivis „Libava“, kurio registracijos uostas yra Liepoja, Klaipėdoje lankysis pirmą kartą. Šis laivas buvo pastatytas 2008 metais, atkuriant kelių šimtmečių senumo medinių burinių laivų tradicijas.

Statant šį XVII amžiaus burlaivį didelis dėmesys buvo skiriamas net smulkiausioms detalėms, panaudota įvairių Europos muziejų sukaupta informacija. „Libava“ švartuosis kairiojoje Danės krantinėje (šalia senosios perkėlos kelto) ir jau nuo penktadienio, liepos 30-osios ir visos šventės metu kvies į pramoginius dviejų valandų trukmės plaukimus po uostą ir jūrą.

Bilietus į šias išvykas bus galima įsigyti pačiame laive, kasdien nuo 11 iki 21 valandos. Šalia burlaivio „Libava“ švartuosis ir Klaipėdoje registruotas kogas „Arka“, kuris yra kopija burlaivių, plaukiojusių Baltijos jūroje tarp Hanzos miestų XIV a. „Arka“ išsiskiria ir savo originaliais medžio raižiniais.

Svečiuose – šimtametis „Skrajojantis Olandas“
Prie Kruizinių laivų terminalo krantinės laukiama Olandijos burlaivio „Flying Dutchman“ (Skrajojantis Olandas). Šis laivas jau svečiavosi Klaipėdoje pernai vykusios didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ metu.

„Flying Dutchman“ išsiskiria savo amžiumi – šis laivas pastatytas 1903 metais. Praėjus šimtui metų, 2003-iaisiais jis buvo restauruotas ir paverstas prabangia dvistiebe škuna. Renovuojant laivą ypatingas dėmesys skirtas tiek saugumus ir komfortui, tiek ir senosios atmosferos bei detalių išsaugojimui.

„Flying Dutchman“ siūlys pramoginius plaukimus į jūrą penktadienį ir šeštadienį. Bilietus bus galima įsigyti „Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre“, Turgaus g. 7, Tel. informacijai: 8 46 412186; El.paštas: tic@klaipedainfo.lt.

Visi burlaiviai šeštadienį dalyvaus ir tradicinėje vainikų nuleidimo ceremonijoje, skirtoje žuvusiems jūrininkams atminti. Sekmadienio vakarą burlaivyje „Fying Dutchman“ svečiuosis atlikėjas Mika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius